Door Esmée: Business Casual dresscode bij Rabobank

Door: Jerry Bergwerff 4-11-2019

Categorieën
:
Blogs,

Je hebt gesolliciteerd voor die droombaan in klantcontact bij Rabobank en je bent uitgenodigd! Natuurlijk wil jij een goede indruk maken, maar hoe doe je dat? De eerste indruk wordt grotendeels bepaald door non-verbale communicatie. Gepaste kleding is erg belangrijk, maar wat is nou gepast voor een sollicitatiegesprek? Wij vroegen het aan onze Recruitment Teamlead Esmée, die verantwoordelijk is voor de wervingen van Rabobank.

Basisregels
Binnen elke organisatie heerst een andere bedrijfscultuur met bijbehorende dresscode. Voordat ik de kledingvoorschriften toespits op Rabobank, vind ik het belangrijk om iets te vertellen over de basisregels die je voor elk sollicitatiegesprek kunt gebruiken:


Business casual

Rabobank valt binnen de financiële sector, waar een professionele en zakelijke uitstraling gewenst is. Binnen de klantcontact afdeling van Rabobank wordt het kledingvoorschrift ‘Business Casual’ gehanteerd. Dit is ook de meest voorkomende dresscode op kantoren in Nederland. Zie hieronder de opties bij Rabobank voor mannen en vrouwen:

Voor mannen

Voor vrouwen


Is klantcontact of het verlenen van service aan klanten iets waar jij blij van wordt? Kijk dan snel welke functies we allemaal beschikbaar hebben binnen Rabobank:

Vacatures Rabobank