Door Anne: Hoe kan je het beste leren voor een Wft-examen?

Door: Jerry Bergwerff 24-9-2019

Categorieën
:
Blogs,

Er komt veel kijken bij het behalen van een Wft-diploma. De Wet op financieel toezicht (Wft) eist dat medewerkers bij banken, verzekeraars, beleggingsinstellingen of andere organisaties die in de financiële dienstverlening actief zijn een Wft-certificaat moeten hebben. Dit geldt dus ook voor klantcontact medewerkers die werkzaam zijn in de financiële sector. Deze wet is er zodat jij gecertificeerd advies kan geven over financiële producten. Wij vroegen aan Anne, Talent Consultant bij onze eigen FINTREX Academy, hoe je het beste kan leren voor een Wft-examen!

Voorbereiding
Bij het behalen van je Wft-diploma is het belangrijk dat je van te voren weet wat er van je verwacht wordt en dat je het ook niet moet onderschatten. Veel studenten moeten hun Wft-diploma behalen voordat ze gaan starten bij hun nieuwe baan en hebben daarom een deadline. Op zo’n moment is het belangrijk dat de studieplanning wordt nageleefd die wij als studiebegeleider voor iemand verzorgen.

Aantal studie-uren
Het verschilt per Wft diploma hoeveel uur je hier ongeveer aan kwijt bent, maar voor je Wft-basis en Wft-zorg kan je rekenen op circa 50 studie-uren. Sommige mensen denken: ‘Oh ik moet even een toetsje maken en een diploma behalen voor mijn nieuwe baan’. Ik merk persoonlijk dat wanneer iemand bij hoofdstuk één is begonnen dan toch aangeeft: ‘Het is eigenlijk wel pittig en het is veel meer dan ik dacht’.

Tips voor het leren en het examen
Je hebt best wat tijd nodig om alle leerstof door te nemen. Hieronder volgen alle tips die ik de studenten mee geef tijdens het leren:

De begeleiding vanuit FINTREX
Allereerst nemen wij contact op met de nieuwe student om alles uit te leggen. Zo weet iemand hoe de e-learning werkt, wat er wordt verwacht en wat de student van ons kan verwachten. Wij maken een planning, omdat je van te voren niet weet hoe lang je ergens mee bezig bent. En daarna nemen we ongeveer één keer per week contact op, mocht iemand de behoefte hebben aan meer begeleiding is dit altijd mogelijk. Tijdens dit contactmoment kijken we met iemand of er nog vragen zijn, om te controleren of alles goed gaat en om de studenten te motiveren. Daarnaast maken we ook gebruik van digital classrooms, waarbij de studenten live trainingen kunnen volgen en waarbij ze vragen kunnen stellen over lastige cases.

Wanneer iemand echt moeite heeft
Het kan zijn dat iemand moeite heeft met bepaalde hoofdstukken en onderdelen. We hebben van veel hoofdstukken en onderdelen extra informatie. Deze informatie kunnen we toesturen via de e-mail. Mocht iemand echt veel moeite hebben met de leerstof, nemen we een oefentoets helemaal telefonisch door en bespreken we vraag voor vraag.

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan als financieel klantcontact medewerker bij FINTREX? Bekijk dan ons aanbod van financiële klantcontact vacatures:
Ons aanbod