Wat zijn je goede en slechte eigenschappen? Zo geef je antwoord!

Door: Jerry Bergwerff 29-7-2019

Categorieën
:
Blogs,

Het is wellicht de meest gestelde vraag tijdens het sollicitatiegesprek: wat zijn je goede en slechte eigenschappen? Het is voor veel mensen lastig om deze vraag spontaan te beantwoorden en daarom is het van belang om deze vraag van te voren voor te bereiden. Recruiters kunnen aan de hand van deze vraag goed inschatten of jij jezelf goed hebt voorbereid op het sollicitatiegesprek en of je over zelfreflectie beschikt.

Stem je antwoorden af op de functie
Wanneer jij een vraag goed wilt beantwoorden, is het van belang dat je altijd de functie in je achterhoofd houdt waar je naar solliciteert. Kijk daarom van te voren goed naar de gewenste competenties en probeer hier passende antwoorden voor te bedenken. Jij wilt dat jouw kwaliteiten natuurlijk zo goed mogelijk aansluiten op het functieprofiel.

Even ter voorbeeld:
Zoekt de organisatie iemand die heel geordend is? Dan is het niet heel verstandig om de recruiter te vertellen dat je wel eens moeite hebt met je planning en structuur. Probeer er overigens wel achter te komen tijdens het sollicitatiegesprek of de functie wel goed bij jou past als persoon. Dit doe je door de juiste vragen te stellen. Weet je niet zo goed welke vragen je kan stellen tijdens het sollicitatiegesprek? Bekijk het hier!

Voorbeelden slechte eigenschappen
Iedereen heeft punten waar aan gewerkt kan worden, dus wees niet bang om deze tijdens het sollicitatiegesprek te benoemen. Praat daarom niet over slechte eigenschappen, maar over verbeterpunten. Het woord ‘eigenschap’ suggereert alsof het een onveranderlijke karaktertrek is. Probeer bij het beantwoorden van deze vraag dicht bij jezelf te blijven en iets te benoemen wat ook echt van toepassing is op jou als persoon.

Hieronder een aantal goede voorbeelden van verbeterpunten:

Maar je kan er ook in doorslaan door té negatieve punten te benoemen:

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je te negatief bent over jezelf, waardoor je een recruiter afschrikt. Bedenk daarom ‘slechte eigenschappen’ die ook als positief ervaren kunnen worden en geef een goede toelichting aan de hand van voorbeeldsituaties vanuit jou als persoon.

Voorbeelden goede eigenschappen
Goede eigenschappen zijn vaak wat gemakkelijker te benoemen. Voordat je in het sollicitatiegesprek een compleet woordenboek aan goede eigenschappen opgooit, is het belangrijk om te kijken naar wat de eigenschappen betekenen en of deze op jou van toepassing zijn. Daarnaast let je ook weer op de eigenschappen die van toepassing zijn op de vacature. Wanneer je solliciteert als klantcontact medewerker zal de recruiter het fijn vinden om te horen dat jij een geduldig persoon bent en communicatief vaardig bent.

Hieronder een aantal voorbeelden van goede eigenschappen: 

Maar je kan natuurlijk ook dingen overdrijven:

Goede eigenschappen benoemen is heel belangrijk in een sollicitatiegesprek, alleen is het niet de bedoeling dat je hierin doorslaat. Wanneer jij té zelfverzekerd bent over jezelf, dingen benoemt die je niet kan waarmaken of dingen zegt die ook als negatief ervaren kunnen worden, kan een recruiter toch de keuze maken voor iemand anders. Zorg er daarom voor dat je hierin voorzichtig bent.

Ben jij op zoek naar een leuke klantcontact functie bij jou in de buurt? Klik snel door:
Onze vacatures

Tags: sollicitatietips, wat zijn je goede en slechte eigenschappen, sollicitatievragen, goede slechte eigenschappen sollicitatie, sollicitatievragen slim beantwoorden, beantwoorden sollicitatievragen, slechte eigenschappen sollicitatie voorbeelden, voorbeelden slechte eigenschappen, zwakke punten benoemen sollicitatiegesprek, wat zijn mijn sterke en zwakke punten voorbeelden. voorbeelden slechte eigenschappen.