Door Jeffrey: waarom jij wil werken in een technische functie voor Proximus

Door: Jerry Bergwerff 18-2-2020

Categorieën
:
Blogs,
Naast het grote aanbod aan klantenservice functies worden er ook regelmatig technische functies aangeboden in de telecombranche. Bijvoorbeeld voor het project van Proximus! Maar wat kan je allemaal verwachten in een technische klantcontactfunctie? Wij vroegen het aan onze Recruiter Jeffrey Doornbos!

Uiteenlopende werkzaamheden
Het leukste aan dit werk en deze functie is dat je met allerlei type klanten bezig bent en veel verschillende vragen krijgt. Technische klantcontactfuncties zijn vrijwel altijd inbound, waarbij de focus ligt op het aannemen van verschillende telefoontjes en het afhandelen van vragen. In het geval van Proximus kunnen dit zowel technische als servicegerichte vragen zijn. Voor Proximus word je multi-skilled opgeleid, zodat je altijd iedere vraag kan beantwoorden. Je krijgt dus echt de kans om mensen te helpen! Bijvoorbeeld wanneer er storingen zijn of wanneer er iets mis is met de modem, maar ook als er een foutje zit in een factuur of er klantgegevens gewijzigd moeten worden. Jij regelt vanaf jouw computer dat er een modem gereset moet worden of je stuurt een technicus langs om een telefoonlijn aan te leggen bij een bedrijf.

Technische aanleg?
Wie denkt dat je veel technische ervaring moet hebben om te starten in zo’n functie heeft het mis. Natuurlijk is enige technische kennis wel handig, maar binnen organisaties krijg jij vaak alle handvaten en trainingen om de functie uit te oefenen. Bij Proximus gaat het niet zozeer om wat je al kan, maar hoe graag je het wil leren. Binnen een technische functie is het belangrijk dat je met een klant de diepte in kan duiken om te kijken waar het probleem zit en hoe je het samen met de klant kan oplossen. Als jij ervoor openstaat om nieuwe dingen te leren en het je eigen te maken, dan is er voor iedereen plek. Belangrijk in zo’n functie is dat je goed bent in het samenvatten en doorvragen, zodat je echt tot de kern van een probleem komt. Hiervoor is luistervaardigheid en oplossingsgericht denken erg belangrijk.

Proximus als opdrachtgever
Proximus is een groot telecommunicatie- en ICT-bedrijf in België dat steeds internationaler wordt. Daarom heb je als Klantcontact Medewerker voor Proximus veel te maken met Belgische klanten. Onder de medewerkers in de Nederlandse klantcontactcentra valt het op dat Belgische klanten over het algemeen heel begripvol zijn en er vanuit de klanten veel waardering is richting Proximus. Hierbij heb je soms wel te maken met een taalbarrière. Wij noemen het bijvoorbeeld een mobiele telefoon of 06, terwijl ze het in België een GSM noemen. Ook hoor je in België vaak ‘ça va of amai’. Dit zijn natuurlijk wel even termen waar je even aan moet wennen.

Veel verschillende collega’s
Er zijn veel medewerkers werkzaam in verschillende urencategorieën. Je kan bijvoorbeeld 40 uur per week aan de slag, maar er zijn ook functies beschikbaar voor 24 uur per week. Het kantoor is zeven dagen per week geopend met openingstijden van 08:00 tot 22:00 uur. In het weekend gelden eiets andere tijden, maar je kan heel breed je uren indelen. Deze ruime openingstijden zorgen voor veel diversiteit op de werkvloer!

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan als Klantcontact Medewerker voor Proximus? Bekijk dan snel de vacature en solliciteer!
Werken voor Proximus