Door Joost: zo vind jij de baan die bij jou past!

Door: Jerry Bergwerff 17-3-2020

Categorieën
:
Blogs,
Een baan zoeken tussen het grote aanbod vacatures is niet eenvoudig. Dus hoe kan jij ervoor zorgen dat je je droombaan vindt? Wij vroegen tips aan onze Recruiter Joost Duijvensteijn!

De voorbereiding
Je kan alleen goed zoeken naar een passende functie als je ook weet waar je naar op zoek bent. Daarom is de voorbereiding in de zoektocht naar een nieuwe baan heel belangrijk. Doe daarom vooral onderzoek en bedenk waar jij over vijf jaar wilt zijn. Persoonlijk vond ik het ook altijd lastig om te zoeken naar een nieuwe baan, omdat je vaak niet weet waar je moet beginnen. Ik begon bijvoorbeeld met het afstrepen van de dingen die ik echt niet leuk vond. Daarna is het belangrijk om te praten met personen uit jouw omgeving. Zij kennen jou goed en vaak hebben ze ook een goed beeld van functies die bij jou passen.

Het vinden van interessante vacatures
Er zijn meerdere manieren om interessante vacatures te vinden. Je kan bijvoorbeeld zoeken via het internet, jouw persoonlijke netwerk, uitzendbureaus en werving- en selectiebureaus. Daarom denk ik dat dit overbodig is. Vaak is de meest succesvolle manier om aan een baan te komen, door gebruik te maken van jouw netwerk. Ten tweede kan je natuurlijk zoeken naar vacatures via het internet. Je zou bijvoorbeeld kunnen starten met de website van een organisatie waar jij graag zou willen werken. Ook zijn er veel zoekmachines en vacaturebanken die jij kan inzetten voor jouw zoektocht.

Voordeel uitzendbureaus en werving- en selectiebureaus
Het voordeel van organisaties zoals FINTREX is het grote aanbod aan vacatures en recruiters die erin gespecialiseerd zijn om de juiste match te maken. Wij zijn er juist om iemand te helpen en een weloverwogen keuze te laten maken. Vanuit een recruiter is het de prioriteit om in het belang van de sollicitant te denken en te kijken waar iemand het beste tot zijn recht kan komen. Wees daarom niet bang om contact op te nemen met een uitzendbureau of een werving- en selectiebureau.

Ga niet lukraak solliciteren
Het komt als recruiter regelmatig voor dat je een sollicitant belt en diegene weet niet meer precies waar ze allemaal op hebben gesolliciteerd. Op zo’n moment sta je natuurlijk al 3.0 achter. Het is heel belangrijk dat jij precies weet welke sollicitaties je hebt lopen. Ik zou ook als tip meegeven dat je een beetje onderzoek hebt gedaan naar de organisatie waar of waarvoor je solliciteert. Als je dit in het gesprek of in een motivatiebrief naar voren laat komen, val je gelijk op!

Opvallen met je sollicitatie
Op het moment dat je solliciteert val je echt op als je hebt gesolliciteerd en een e-mail stuurt met de strekking: ‘Hé ik heb deze vacature voorbij zien komen en het spreekt mij erg aan om de volgende redenen… en ik zou dit graag verder willen toelichten in een persoonlijk gesprek.’ Dit gebeurt eigenlijk zelden en daarmee zou je bijvoorbeeld bij mij heel erg opvallen.

Ben jij nog op zoek naar een leuke klantcontact functie die echt bij jou past? Bekijk snel ons aanbod of neem natuurlijk contact op met de desbetreffende recruiter die aan een vacature is gekoppeld om jou te helpen!
Onze vacatures