Door Neville: op deze manier kan jij thuis productief aan de slag!

Door: Jerry Bergwerff 12-3-2020

Categorieën
:
Blogs,

Thuiswerken en toch net zo productief zijn als op kantoor? Als je het goed doet, kent thuiswerken soms meer voordelen dan nadelen. Wij vroegen onze Recruiter Neville voor een aantal tips, waardoor jij efficiënter en productiever thuis aan de slag kan!

Thuiswerken versus werken op kantoor
Vaak wordt er gedacht dat je tijdens thuiswerken ook andere dingen tussendoor kan doen, zoals een was draaien of je kind van school halen. Om productief thuis te werken moet je dit ook aanpakken zoals je op kantoor zou doen. Je hebt te maken met dezelfde werktijden, waarin klanten of collega’s contact met jou kunnen opnemen voor vragen.

Kleed jezelf aan
Grote kans dat je de neiging hebt om thuis in je badjas of joggingspak rond te lopen en pas ergens einde ochtend te ontbijten. Tip: door te doen alsof je naar kantoor gaat en om dezelfde tijd op te staan, te ontbijten, douchen en om te kleden, zal jij frisser je dag beginnen en jezelf beter kunnen concentreren.

Zorg voor een goede thuiswerkplek
Wellicht dat je het liefst met je laptop onderuitgezakt op de bank ploft, maar jij kan het beste werken op een rustige en opgeruimde werkplek. Maak bijvoorbeeld een groot deel van je tafel vrij van spullen en zorg dat je voldoende licht hebt. Check daarnaast met de organisatie welke benodigdheden je nodig hebt en waar zij jou in kunnen voorzien. Wellicht kan jij een laptop lenen of is er een speciale drive of verbinding beschikbaar, waardoor jij toch bij alle bestanden kan om jouw werk goed uit te voeren. Als er bestanden gedeeld of opgeslagen moeten worden kan er bijvoorbeeld worden gekozen om te werken met Google Drive, Dropbox of Wetransfer plus.

Interactie met collega’s
Is het voor jouw werk nodig om te overleggen met collega’s? Zorg ervoor dat jij goed bereikbaar bent door regelmatig je e-mail te checken en telefonisch bereikbaar te zijn. Er kan overwogen worden om groepsapps aan te maken in WhatsApp en deze via je browser te openen of er kan worden gewerkt met speciale chatprogramma’s zoals Slack. Heb je elkaar face-to-face nodig? Dan zou Skype of videobellen een uitkomst kunnen bieden.

Discipline voor thuiswerken
Wanneer je thuiswerkt is het belangrijk dat je genoeg discipline hebt om daadwerkelijk zonder fysiek toezicht jouw werkzaamheden uit te voeren. Maak daarom een goede planning en stel realistische doelen voor jezelf. Eigenlijk zou dit namelijk niet anders moeten zijn dan een normale werkdag op kantoor.

Plan pauzes in
Veel mensen geven als valkuil voor thuiswerken aan dat ze snel worden afgeleid, maar ook op het kantoor word je regelmatig aangesproken door collega’s, loop je een rondje of blijf je hangen bij het halen van een bak koffie. Plan daarom voor jezelf thuis 2 á 3 korte pauzes in van 5-10 minuten! Na een korte pauze kan jij weer met een frisse blik verder.

Ben jij nog op zoek naar een leuke klantcontactfunctie? Bekijk snel ons aanbod bij jou in de buurt!
Onze vacatures!