Door Fleur: wat levert een baan in recruitment jou op?

Door: Jerry Bergwerff 28-1-2020

Categorieën
:
Blogs,

Niemand zegt als klein kind dat ze later recruiter willen worden. En ondanks dat er geen specifieke opleiding voor is, is het een serieus beroep met veel mogelijkheden. Maar wat levert recruitment jou op en wat maakt het werk zo uitdagend en leuk? Onze Corporate Recruiter Fleur Vink legt het uit!

De juiste match
De match maken tussen een medewerker en een organisatie is een uitdagende taak en is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is het belangrijk dat iemand geschikt is voor het recruitment vak, maar wat maakt iemand echt geschikt? De recruitment branche is een snelle branche waarin mensenkennis, snel schakelen en plannen jou verder helpen. Echter is het heel belangrijk dat jij ervoor openstaat om te leren. Je wilt uiteindelijk het beste resultaat behalen voor zowel de opdrachtgever als de sollicitant, waarbij het zoeken naar een verbinding cruciaal is. Alles om de juiste match te kunnen maken! Een aantal belangrijke karaktereigenschappen waarover jij moet beschikken binnen de recruitment branche:


Het is veel meer dan alleen bellen

Binnen recruitment doe je veel meer dan alleen sollicitanten bellen. Je gaat bijvoorbeeld binnen FINTREX aan de slag voor grote klanten zoals onder andere Nationale-Nederlanden, ABN AMRO, Aegon, Rabobank en T-Mobile. Je mag meedenken: ‘’waar wil de klant naartoe groeien in de toekomst en wat kan ik betekenen om daarbij te helpen?’’. Daarnaast denk je na over de doelgroep: waar kan jij jouw doelgroep vinden? Hoe kan jij hen het beste benaderen en wat vinden zij belangrijk? Vervolgens kijk je hoe je de doelgroep kan overtuigen dat jij de juiste baan voor hen hebt! De communicatie en engagement tijdens dit proces is tegenwoordig van cruciaal belang. Hierbij is het belangrijk dat jij gaat leren om prio’s te bepalen, gericht content te schrijven, analyseren en vervolgens al je communicatie daarop aan te passen. Ook wanneer je sollicitanten hebt aangenomen blijf je nadenken over hoe je iemand kan blijven binden en boeien aan een organisatie, om uitstroom zoveel mogelijk te reduceren.

Je doet mensenkennis op
Binnen recruitment spreek je zoveel verschillende mensen (zowel klanten als kandidaten), waarin goed luisteren van cruciaal belang is. Je doet hierdoor veel mensenkennis op en leert te letten op de kleinste details. Hierdoor kan jij naast het matchen op skills, ook iemand matchen op de juiste cultuur. Iets wat tegenwoordig van steeds groter belang is. Een goede recruiter weet al snel wat voor vlees hij of zij in de kuip heeft en of het past bij de organisatie waarvoor hij of zij werft. Jij bent als recruiter de verbinding tussen mens en werk. Een betekenisvolle baan waarbij een recruiter een toegevoegde waarde is voor zowel organisaties als sollicitanten.

Verschillende rollen binnen recruitment
Binnen recruitment heb je veel verschillende rollen, denk hier bijvoorbeeld aan: assistents, recruiters, teamleads en business managers. Ook wanneer je graag in recruitment wilt werken, maar nog niet zoveel of geen ervaring hebt, kan je binnen FINTREX altijd starten in een ondersteunende rol. In deze functie ben je wel een recruiter, maar houd jij je bezig met het searchen, het hunten en het doorschuiven van goede profielen. Vervolgens kan je daarna de stap maken, waar jij je echt kan gaan richten op klanten en sollicitanten. Vind jij het leuk om een klant te gaan verbluffen of grote aantallen binnen te halen? Of ben jij iemand die het leuk vindt om je te richten op lastige profielen: waar jij de speld in de hooiberg moet gaan vinden. Binnen recruitment kan je jezelf echt ontwikkelen en zijn er altijd voldoende doorgroeimogelijkheden. Kortom: echt een baan voor de toekomst!

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan bij FINTREX binnen recruitment? Bekijk dan snel ons aanbod en solliciteer:
Vacatures bij FINTREX