Door Patrick: Waar wordt op gelet bij een sollicitatie voor ABN AMRO?

Door: Jerry Bergwerff 30-9-2019

Categorieën
:
Blogs,
Werken voor een grote bank spreekt veel mensen aan! Maar waar let een recruiter nou echt op bij een sollicitatie voor een grote bank? Wij vroegen het aan Patrick die binnen FINTREX verantwoordelijk is voor de klantcontact vacatures van ABN AMRO.

Een eerste blik op het CV
Het eerste waar ik op let bij het openen van een CV, is de opmaak! Het is belangrijk dat een CV er netjes en overzichtelijk uitziet en dat levert direct pluspunten op. Daarnaast kijk ik naar de afgeronde opleidingen en recente werkervaring. Hierbij kijk ik bijvoorbeeld in welke sector een kandidaat voor het laatst werkzaam is geweest, bij welke organisatie en ik kijk naar hoe lang deze periodes zijn geweest. Is de persoon een jobhopper of is het iemand die houdt van vastigheid? Dit zijn voor mij de belangrijkste onderdelen die ik gelijk check.

Selectie voor ABN AMRO
ABN AMRO heeft geen harde eisen wanneer het gaat om opleiding. Wanneer iemand geen MBO-opleiding heeft, is het niet gelijk een no-go. In dat geval is het wel belangrijk dat een kandidaat relevante werkervaring heeft. Hiermee bedoel ik op financieel gebied of op het gebied van telefonisch klantcontact. Bij ABN AMRO vinden ze het belangrijk dat iemand zich op een goede en vlotte manier kan presenteren. Je bent natuurlijk hét visitekaartje van ABN AMRO! Dus stel dat ik twijfel over een CV, maar iemand heeft een hele goede motivatiebrief meegestuurd of iemand belt van te voren: ‘Ik heb een leuke vacature gezien!’, dan heb je al snel een streepje voor en wil je iemand het voordeel van de twijfel geven. Daarnaast helpt het ook als er een vlotte foto bij het CV is toegevoegd.

Echt opvallen?
Iemand valt bij mij op wanneer ik op een CV zie staan dat diegene een Wft-diploma heeft (klik hier voor uitleg over een Wft-diploma). Voor veel functies bij de ABN AMRO is het behalen van een Wft-diploma voordat je start een vereiste. Dus wanneer iemand al een Wft-diploma op zak heeft, is dat wel een voordeel. Daarnaast geeft het ook aan dat iemand werkzaam is geweest in de financiële sector of dat iemand een financiële opleiding heeft gevolgd.

Het sollicitatiegesprek
Ik let persoonlijk erg op hoe iemand overkomt. Vaak kan je goed aanvoelen binnen de eerste minuut of iemand wel of niet geschikt is. De twijfelgevallen kunnen zich verder in het gesprek bewijzen, maar voor mij is de eerste indruk erg belangrijk. Klanten van de ABN AMRO moeten namelijk ook gelijk een goede eerste indruk krijgen bij het contactmoment met de medewerker. Een spontaan persoon draagt daar erg aan bij.

Tips voor sollicitanten
Net heb ik natuurlijk al laten vallen dat een goede motivatiebrief of een belletje vooraf zorgt voor pluspunten. Ook is het inlezen in ABN AMRO erg belangrijk! Vanuit ons en ABN AMRO gaat de vraag komen: ‘Waarom wil jij zo graag werken bij ABN AMRO en niet voor één van de concurrenten?’ Je merkt heel erg dat de teamleads van ABN AMRO trots zijn om voor ABN AMRO te werken en dat willen ze graag terugzien in nieuwe collega’s. Dus wanneer het verhaal klopt en je motivatie goed is, heb je al een flinke voorsprong!

Lijkt het jou leuk om voor ABN AMRO te werken? Bekijk dan hier de vacatures:
Werken bij ABN AMRO