Door Ronald: het benoemen van goede eigenschappen tijdens een sollicitatie

Door: Jerry Bergwerff 24-12-2019

Categorie├źn
:
Blogs,
De kans is groot dat je de vraag krijgt tijdens het sollicitatiegesprek of je goede eigenschappen van jezelf kunt benoemen. Maar waarom is het beantwoorden van deze vraag zo belangrijk? En hoe kan je hem het beste beantwoorden? Wij vroegen het aan onze Recruiter Ronald Klok.

Een goede voorbereiding
Aangezien de kans groot is dat er tijdens een sollicitatiegesprek de vraag wordt gesteld over goede eigenschappen, kan je hier maar beter van tevoren over nadenken. Wat zijn nou echt jouw goede eigenschappen en waar kan je jezelf in verbeteren? Persoonlijk merk ik dat veel mensen het niet makkelijk vinden om hier antwoord op te geven en levert de vraag over goede eigenschappen juist problemen op.

Het benoemen van goede eigenschappen
Krijg je de gevreesde vraag? Natuurlijk hoeft het antwoord geen lange opsomming te worden over hoe geweldig je bent. Wanneer jij té zelfverzekerd bent over jezelf, dingen benoemt die je niet kan waarmaken of dingen zegt die ook als negatief ervaren kunnen worden, kan een recruiter toch de keuze maken voor iemand anders. Twee of drie eigenschappen benoemen is namelijk voldoende. Probeer deze vraag altijd zo persoonlijk mogelijk te beantwoorden, aangezien sociaal wenselijke antwoorden tijdens een sollicitatie vaak geen indruk maken.

Controleer met vrienden of familie
Vind je het echt lastig om deze vraag te beantwoorden? Vraag dan eens rond in jouw familie of vriendenkring hoe ze jou zouden omschrijven in een paar woorden. Vanuit deze antwoorden krijg jij gelijk een goed beeld van hoe jij overkomt op andere mensen. Ik stel namelijk vaak de vraag: ‘hoe zouden jouw familie en je vrienden jou omschrijven?’ Het is fijn als je daar direct een kloppend antwoord op kan geven.

Goede eigenschappen gericht op de functie
Je maakt als sollicitant al helemaal een goede indruk als jij je goede eigenschappen kan koppelen met de functie-eisen. Weet je niet zo goed hoe je dit kan doen? Het is dan slim om de vacaturetekst nog een keer goed door te lezen! Vaak staan hier al een aantal eigenschappen in verwerkt waar jij aan moet voldoen. Denk vervolgens na over situaties die zich eerder hebben voorgedaan, waardoor blijkt dat jij daadwerkelijk beschikt over deze eigenschap.

STAR-methode
Je hebt bij mij een streepje voor als je bij het benoemen van jouw goede eigenschappen gelijk met concrete voorbeelden komt. De STAR-methode kan jou helpen om gestructureerd antwoord te geven op bepaalde vragen in de sollicitatieprocedure. Wanneer je gebruik maakt van de STAR-methode, praat je over feitelijk gedrag. STAR staat voor situatie, taak, actie en resultaat. Je benoemt dus een situatie uit het verleden (kan zowel privé als werk gerelateerd zijn) en vervolgens beschrijf je wat jouw taak hierin was, de actie die je hebt ondernomen (om het probleem op te lossen) en het uiteindelijke resultaat.

Ben jij nog op zoek naar een leuke baan? Bekijk snel ons aanbod bij jou in de buurt!
Onze vacatures!