Solliciteren voor 45 plussers, zo moet het!

Door: Jerry Bergwerff 13-5-2019

Categorieën
:
Blogs,
Helaas komt leeftijdsdiscriminatie voor binnen de hele arbeidsmarkt. Te duur, versleten en niet flexibel zijn vooroordelen waar je als werkloze 45-plusser tegenaan loopt als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Ook al is het niet eerlijk, het is een feit dat je als oudere sollicitant lastig(er) aan het werk komt. Maar wees niet bang! Er zijn gelukkig genoeg organisaties die wel de voordelen inzien. Om jou een handje te helpen bij het sollicitatieproces hebben wij vijf gouden tips voor je verzameld.

1. Blijf positief
Als ‘oudere’ sollicitant heb je veel te bieden! Blijf daarom altijd geloven in je eigen kennis, talent en ervaring. Zorg ervoor dat je kijkt naar je kansen, in plaats van je beperkingen. Probeer dit ook in je sollicitatiegesprek naar voren te brengen. Je hebt immers een schat aan levenservaring, die je goed kan gebruiken om je jongere collega’s te helpen.

2. Het nieuwe solliciteren
Je kan laten zien dat je als oudere sollicitant op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, door een profiel aan te maken op social media platformen zoals: LinkedIn of Facebook. Daarnaast is het belangrijk dat je sollicitatiebrief en CV helemaal up-to-date zijn. Voorzie je profiel van een professionele foto. Weet je niet 100% zeker wat er allemaal in een CV thuishoort? Bekijk het hier.

3. Het leed wat jezelf presenteren heet
‘’Stel jezelf eens kort voor?’’ Ongetwijfeld dat je deze vraag krijgt tijdens je sollicitatiegesprek. Natuurlijk is het dan de kunst om jezelf binnen circa een minuut kort en krachtig te presenteren. Dit wordt ook wel de ‘Elevator pitch’ genoemd. Dit kort en krachtige verhaal kan als oudere sollicitant heel belangrijk zijn voor het vervolg van je sollicitatie. Lees hier meer over de elevator pitch.

4. Vacatures vinden
Verdiep je in de manier waarop recruiters in jouw branche op zoek zijn naar werknemers. Breng goed in kaart welke vacatures je interessant vindt en solliciteer gericht. Zo heb je meer kans om als oudere sollicitant aangenomen te worden. Wanneer je ‘random’ gaat solliciteren kom je niet geloofwaardig over, wat frustraties en teleurstellingen oplevert. Gebruik ook je netwerk in je zoektocht naar een nieuwe baan! Veel banen worden niet via de officiële kanalen ingevuld, maar via-via.

5. Gevonden worden
LinkedIn is tegenwoordig een handig online kanaal om op de hoogte te blijven van vacatures en daarnaast is het een handige manier om jezelf te verkopen en te laten zien wat jouw toegevoegde waarde is als oudere sollicitant voor een organisatie. Iedereen wordt tegenwoordig gegoogeld en daarom is het fijn als er een nette en professionele profielpagina van jou te vinden is. Weet je niet hoe dit werkt? Vraag aan een (jongere) kennis hoe je het beste te werk kan gaan.

Zorg er te allen tijden voor dat je altijd positief blijft en energie uitstraalt! Ben jij nog op zoek naar een leuke baan? FINTREX heeft voor jong en oud passende vacatures bij jou in de buurt:
Onze vacatures

Tags: Solliciteren voor ouderen, sollicitatietips voor ouderen, vacatures voor ouderen, solliciteren 45-plussers, solliciteren 50-plussers, werk zoeken ouderen, werk krijgen als ouderen.