Nieuwsupdate: Vrouwen ervaren loonongelijkheid als een groter probleem dan mannen

Door: Jerry Berwerff 11-4-2019

Categorieën
:
Nieuws,
Wil jij op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes als werkzoekende in klantcontact land? Wij speuren alle belangrijke feitjes voor je op en delen deze in onze wekelijkse nieuwsupdate.

Financiële ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in problematisch voor helft medewerkers
De helft van de medewerkers van Hollandse bodem vindt het een probleem wanneer de werkgever een onderscheid maakt in de financiële beloning voor mannen of vrouwen. Vrouwen ervaren loonongelijkheid als een groter probleem dan mannen: twee derde van deze groep respondenten overweegt in dit geval een andere baan. Lees meer..

Lush UK stopt met klantcontact via social media
De Britse divisie van cosmeticamerk Lush stopt met klantcontact via zijn social media kanalen. Klanten met vragen kunnen vanaf aankomende week alleen telefonisch, per mail of via de live chat op de website terecht bij Lush UK. Het customer care team zegt zijn uiterste best te gaan doen om op alle berichten te reageren. Lees meer..

Ouderwetse arbeidsvoorwaarden kunnen in Nederland overboord
De werkdag van Nederlanders verloopt steeds minder vaak volgens een vast stramien. Vaste kantoortijden van 9 tot 5 worden in toenemende mate losgelaten en de meerderheid van werkend Nederland is het er dan ook over eens: de 40-urige werkweek en het hebben van een vast aantal vakantiedagen zijn achterhaald. Lees meer..

30 procent van de Nederlanders werkt wekelijks meer dan zes uur over
Zo'n 30 procent van de Nederlanders werkt wekelijks meer dan zes uur over. Van hen werkt 10 procent zelfs meer dan tien uur over zonder vergoeding. Ruim tienduizend werknemers uit Europa, van wie veertienhonderd Nederlanders, werden voor het onderzoek ondervraagd. Lees meer..

FINTREX blog: 7 uitspraken die je nooit moet doen in een sollicitatiegesprek
Jouw opmerking of antwoord wordt gelijk gehoord en geïnterpreteerd tijdens een gesprek. Een verkeerde opmerking kan door zenuwen of onwetendheid veel invloed hebben op het vervolg van jouw sollicitatie. Daarom hebben wij 7 uitspraken bij elkaar verzameld die je beter niet kunt doen! Lees meer..