Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Goede voornemens volhouden? Lees hier onze 5 tips!

Jerry Bergwerff 3-1-2019 9:13
Categorieën: Blogs

Het nieuwe jaar is hét moment om iets aan je leven te veranderen of nieuwe plannen te maken. Vaak wordt dit gezien als een frisse start. Ondanks dat je natuurlijk het gehele jaar door een ´frisse start´ kan maken, is de jaarwisseling vaak een uitgelezen moment om de extra motivatie te vinden om bepaalde zaken te herzien. Om je hierbij een handje te helpen, hebben wij vijf handige tips voor jou verzameld om jouw ambities in 2019 te laten slagen!

 1. Bedenk je doelen
  Wanneer jij goede voornemens wilt maken, wijst het er in elk geval op dat jij de ambitie hebt om iets in je leven aan te passen of te verbeteren. Dit kan gaan om jouw loopbaan, een bepaalde gewoonte of een gezondere levenswijze. Bedenk goed wat jij belangrijk vindt en wat jij graag zou veranderen in dit nieuwe jaar vol kansen!
 2. Schrijf jouw plannen op
  Het is vrij gemakkelijk wanneer jij op oudjaarsnacht met een glas champagne in je hand staat om jouw goede voornemens niet al te serieus te nemen. Natuurlijk doen veel mensen dit, maar om echt jouw plannen voor het nieuwe jaar te laten slagen kan je het beste je goede voornemens opschrijven. Zorg ervoor dat jij op je laptop of notitieboek een goed document maakt met jouw ambities en de stand van zaken noteert.
 3. Realistisch blijven
  Rangschik vervolgens jouw voornemens op belangrijkheid. Let hierbij op dat je voor jezelf niet teveel ambities hebt opgesteld, waardoor je het niet kan nakomen. Wanneer jij onrealistische doelstellingen voor jezelf creëert, werkt het uiteindelijk alleen maar demotiverend.
 4. Tussentijds evalueren
  Wanneer jij je doelstellingen op papier hebt gezet, is de confrontatie harder wanneer jij deze doelen niet behaald. Daarnaast kan het opvolgen van concrete doelen jou ook positiever maken! Schrijf daarom op hoe jij het er vanaf hebt gebracht in een bepaald tijdsbestek. Op deze manier zie je wanneer jij progressie boekt, waardoor jij alleen maar nog gemotiveerder bent om jouw doelen te behalen.
 5. Maak jouw doelen bespreekbaar
  Een goede manier om ervoor te zorgen dat je goede voornemens slagen, is om het te delen met je omgeving. Maak aan hen kenbaar dat jij bijvoorbeeld promotie wilt maken op je werk, wilt stoppen met roken of wilt afvallen. Wanneer zij dit weten zullen ze in de toekomst hiernaar vragen, wat kan zorgen voor een extra stimulans. Om geen gezichtsverlies te lijden, zal je onbewust hiervoor meer je best gaan doen.


Is jouw ambitie om dit jaar een nieuwe baan te bemachtigen? Neem dan snel een kijkje op:
www.fintrex-recruitment.nl 

Tags: goede voornemens 2019, goede voornemens nieuwe jaar, tips goede voornemens, haalbare goede voornemens, nieuw jaar nieuwe kansen, zo maak je werk je goede voornemens, goede voornemens volhouden, tips voor behalen goede voornemens, goede voornemens maken, goede voornemens voor het jaar 2019, aan iedereen met goede voornemens

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.