Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Door Esmée: Business Casual dresscode bij Rabobank

Jerry Bergwerff 4-11-2019 15:35
Categorieën: Blogs

Je hebt gesolliciteerd voor die droombaan in klantcontact bij Rabobank en je bent uitgenodigd! Natuurlijk wil jij een goede indruk maken, maar hoe doe je dat? De eerste indruk wordt grotendeels bepaald door non-verbale communicatie. Gepaste kleding is erg belangrijk, maar wat is nou gepast voor een sollicitatiegesprek? Wij vroegen het aan onze Recruitment Teamlead Esmée, die verantwoordelijk is voor de wervingen van Rabobank.

Basisregels
Binnen elke organisatie heerst een andere bedrijfscultuur met bijbehorende dresscode. Voordat ik de kledingvoorschriften toespits op Rabobank, vind ik het belangrijk om iets te vertellen over de basisregels die je voor elk sollicitatiegesprek kunt gebruiken:

 • De juiste kledingmaat: kleding ziet er het meest professioneel uit als het goed aansluit op je lichaam. Leen daarom geen nette kleding van vrienden die een veel grotere of kleinere kledingmaat hebben.
 • Niet te bloot: het is verstandig om ervoor te zorgen dat je niet met een te diep decolleté en te blote benen op gesprek komt. Dit kan ervoor zorgen dat jouw gesprekspartner afgeleid wordt van jouw verhaal.
 • Geen opvallende sieraden: natuurlijk zijn sieraden mooi, maar probeer het ingetogen te houden. Hierdoor vestig jij de aandacht op jouw verhaal en niet op je nieuwe ketting.
 • Piercings en tatoeages: we leven natuurlijk in een iets modernere tijd. Een kleine tatoeage in het zicht is geen probleem, maar het is voor een sollicitatie wel prettig als iets bedekt kan worden. Dat zou ik persoonlijk altijd aanraden.
 • Verzorging: het haar en het gezicht dienen netjes verzorgd te zijn. Daarnaast geeft het een goede indruk als je kleding netjes gestreken is.
 • Geen hoofddeksel: natuurlijk mag dit wel wanneer het een hoofddeksel voor religieuze redenen betreft, maar mutsen en petjes kan je beter thuislaten.


Business casual

Rabobank valt binnen de financiële sector, waar een professionele en zakelijke uitstraling gewenst is. Binnen de klantcontact afdeling van Rabobank wordt het kledingvoorschrift ‘Business Casual’ gehanteerd. Dit is ook de meest voorkomende dresscode op kantoren in Nederland. Zie hieronder de opties bij Rabobank voor mannen en vrouwen:

Voor mannen

 • Ik geef altijd aan dat mannen niet persé een pak hoeven te dragen. Een goede chino en een overhemd zijn bij Rabobank zeer gepast. Spijkerbroeken en spijkerstof passen niet bij de Business Casual dresscode.
 • Wil je op een warme zomerdag geen overhemd aan? Dan is een polo shirt ook geschikt.
 • In de winter kan je ervoor kiezen om een overhemd te dragen in combinatie met een cardigan of sweater.
 • Kies voor kleding en schoenen die comfortabel zitten.
 • Officieel dien je binnen het kledingvoorschrift ´Business Casual´ nette schoenen te dragen zoals loafers of brogues. Echter kan dit ook gewoon een nette sneaker zijn.

Voor vrouwen

 • Jeans en spijkerstof zou ik niet aanraden. Een pantalon kan wel! Ook kan je afwisselen met een leuke jurk of rok (net over de knie).
 • Combineer broeken en rokken met een nette blouse of mooi shirt.
 • Om een te diep decolleté te voorkomen, is het slim om erop te letten dat een blouse of overhemd hoog genoeg gesloten is.
 • In de winter kan je ervoor kiezen om je outfit aan te vullen met een colbert of net vestje.
 • Qua schoenen geef ik altijd de tip om te denken aan hakken, mocassins of flatjes. Ook zijn nette sneakers zeker toegestaan, alleen ligt het er erg aan wat voor sneakers.


Is klantcontact of het verlenen van service aan klanten iets waar jij blij van wordt? Kijk dan snel welke functies we allemaal beschikbaar hebben binnen Rabobank:

Vacatures Rabobank

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.