Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Hoe zoek je naar een baan? 7 tips voor het vinden van jouw droombaan!

Jerry Bergwerff 11-6-2019 9:21
Categorieën: Blogs

Een baan zoeken is niet eenvoudig en dit kan je op verschillende manieren aanpakken. Wij vertellen je in deze blog alles wat je moet weten om vacatures te vinden die bij je passen.

Een goede voorbereiding is belangrijk
Voordat je begint aan je cv en het zoeken van vacatures, is het belangrijk dat je jezelf drie kernvragen stelt: Wie ben ik? Wat kan ik? En wat wil ik? Je kan namelijk alleen maar zoeken naar een functie die zo goed mogelijk bij je past. Bedenk bij jezelf waar je wilt zijn over vijf jaar.

De zoektocht
Om niet te verdwalen in honderden vacatures is het aan te raden om een klein plan te maken voor jouw zoektocht. Hou bijvoorbeeld de volgende acties aan:

  1. Selectie vacaturebanken en werving- en selectiebureaus: Maak een selectie van een paar algemene vacaturebanken (niet meer dan drie). Zorg er natuurlijk voor dat FINTREX daar één van is! Adverteer je vervolgens op deze kanalen, zodat je mailings ontvangt!
  2. Netwerk: Vertel aan iedereen dat je een baan zoekt en waar je precies naar op zoek bent! Je merkt op zo’n moment direct hoe handig het is om een helder beeld te hebben van wie je bent en wat je zoekt. Deel dat beeld met zoveel mogelijk mensen waarvan jij denkt dat het invloed kan hebben op het vinden van een baan.
  3. Open sollicitaties: Maak voor jezelf een lijstje van werkgevers die jouw interesse wekken. Daarnaast is het voordeel van een open sollicitatie dat je veel aandacht krijgt van een potentiele werkgever. Jij bent op dat moment de enige die solliciteert, in plaats van honderden.
  4. Social media: Plaats op je social media kanalen een oproep! Hierbij is het belangrijk dat je op LinkedIn zorgt voor een goed profiel, waardoor potentiële werkgevers direct kunnen zien wat je in huis hebt. Zorg er daarom voor dat je online goed overkomt en er geen zaken online te vinden zijn die het vinden van een baan in de weg staan.
  5. Handig zoeken in zoekmachines: Op Google kan je zoeken op ‘vacatures’ plus je vakgebied en je zult zien dat je eindeloos veel resultaten vindt. Deze zoekresultaten zijn handig te filteren door gebruik te maken van het zoekveld! Hier kan je filteren op zoekresultaten van de afgelopen week of maand.
  6. Spontaan ergens binnenlopen: Het lijkt eng! Maar loop eens bij een aantal bedrijven naar binnen en informeer naar de mogelijkheden. Zo kan jij gelijk laten zien wat voor enthousiaste en spontane verschijning je bent.
  7. Interne sollicitatie: Wanneer je al een baan hebt, is het ook mogelijk om te kijken wat voor mogelijkheden er nog meer zijn bij je huidige werkgever. Wellicht kan je jezelf laten omscholen of promotie maken binnen je functie! Het voordeel hiervan is dat je werkgever al weet hoe jij werkt en bent als persoon.

Solliciteren
Pas wanneer jij je goed georiënteerd hebt, ga je solliciteren. Hiervoor is het van belang dat je een goed verhaal hebt, een goed cv en een goede persoonlijke motivatie. Hoe beter jij je hebt voorbereid op het zoeken van een passende functie, hoe gemakkelijker de sollicitatie zelf wordt. Werkgevers vragen in vacatures vaak om veel kennis en ervaring. Leer hierbij de waarde schatten van deze rijtjes en probeer voor jezelf een passend antwoord te geven op de gevraagde functie-eisen.

Daarnaast past niet iedereen bij elke organisatie. Probeer een zo’n goed mogelijk beeld te vormen van de organisatie waar jij solliciteert. Er zijn veel verschillende organisatieculturen en het is voor jezelf en de organisatie fijner als jouw werk- en levensstijl hierop aansluit.

Ben jij nog op zoek naar een leuke functie bij jou in de buurt?
Onze vacatures

Tags: Hoe vind ik een baan? Tips voor het vinden van een baan? Hoe pak je de jacht op een baan aan? Hoe zoek je een baan? Nieuwe baan zoeken tips, hoe kom ik aan een baan, baan zoeken in de buurt, hoe vind ik de goede vacatures?

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Fintrex BV Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.