Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Door Diluna: Hoe maak je een mooi CV in Word?

Jerry Bergwerff 16-9-2019 13:54
Categorieën: Blogs

Waarom is mooie lay-out voor je CV belangrijk? Je wilt natuurlijk opvallen bij de recruiter en naast een goede inhoud is ook de manier waarop jouw CV is vormgegeven een belangrijke factor om mee op te vallen! Onze grafisch vormgever Diluna geeft jou hieronder een aantal goede tips & tricks waar je rekening mee kan houden bij het opmaken van je CV en waardoor je het een stuk makkelijker maakt voor jezelf:

Het gebruik van templates
In Word heb je de optie voor standaard CV-templates. Ik zou je echter willen adviseren om dit niet te gebruiken. Iedereen kent deze templates en daardoor zal je hiermee niet opvallen.. Tegenwoordig kan je op internet veel gratis Word-templates downloaden die je gemakkelijk zelf kan bewerken. Deze zijn een stuk origineler dan een template van Word zelf. Je kan bijvoorbeeld hier verschillende originele templates downloaden.

Bedenk daarna van te voren wat je allemaal in je CV wilt zetten. Hier kan je dan ook rekening mee houden in het ontwerp van je CV en dat houdt je CV ook overzichtelijk. Lees hier wat de basiselementen zijn in je CV. Bij het invullen van een template loop je het gevaar dat je bepaalde invulvelden over het hoofd ziet, check daarom altijd dubbel of je alle elementen hebt ingevuld of laat het eventueel nog door iemand anders controleren. Wil je echt opvallen tussen alle andere kandidaten of ben je echt niet handig met Word? Dan kan je altijd nog iemand inschakelen die een CV voor jou ontwerpt.

Overzichtelijk houden van je CV
Kies voor een goed leesbaar lettertype, denk hierbij aan: Calibri, Arial of Helvetica. En maak je tekst ook niet te groot of te klein, 10-12 punten is groot genoeg! Je kan er voor kiezen om de kopjes en titels iets groter te maken, waardoor ze wat meer onder de aandacht komen. Om je CV overzichtelijk te maken kan je gebruik maken van bulletpoints en tussenkopjes en gebruik daarnaast steekwoorden in plaats van lappen tekst in je CV.

Profielfoto op je CV
Zorg voor een goede en duidelijke profielfoto: geen vakantiefoto’s, selfies of foto’s waar je met je hele lichaam zichtbaar bent. Laat desnoods iemand anders een goede foto van je maken tot ongeveer je torso, dan heb je ook gelijk een goede foto voor je LinkedIn! Lees hier meer over een goede foto voor op je CV.

Gebruik icoontjes & visualisatie
Om je CV overzichtelijk en visueel aantrekkelijk te maken kan je ook gebruik maken van icons. Dit kan je doen bij de verschillende onderdelen van je CV (persoonlijke gegevens, werkervaring en opleiding.) of je kan het toepassen bij je contactgegevens (telefoonnummer en e-mail). Er zijn verschillende websites waar je icons kunt downloaden. Ik gebruik zelf altijd deze website. Het is niet verstandig om dit van Google te downloaden, omdat je het risico hebt dat de icons van slechts kwaliteit zijn of dat de icons niet op elkaar lijken. Bij het gebruik van meerdere icons is het namelijk goed om icons in dezelfde stijl en kleur te gebruiken om het CV overzichtelijk te houden.

Ben je hier veel tijd aan kwijt?
Wil je er veel tijd en aandacht aan besteden? Bedenk dan eerst wat je allemaal in je CV wilt hebben en bekijk verschillende templates om te kijken wat het beste bij jou als persoon en bij jouw profiel past. Slaap er een nachtje over en ga de volgende dag met een frisse blik aan de slag!

Exporteren naar PDF
Wanneer je je CV opmaakt in Word, is het belangrijk dat je je CV exporteert naar een PDF. Niet iedereen heeft Word op zijn computer en op het moment dat iemand jouw CV dan opent, dan kan het zijn dat de lay-out niet meer goed staat en is heel je opmaak door de war. Daarnaast komt het een stuk professioneler over wanneer je een PDF aanlevert!

Ben jij nog op zoek naar een leuke functie? Bekijk dan snel ons aanbod:
WERKEN BIJ FINTREX

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.