Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Wat is een Wft-diploma en wat moet je doen om het te behalen?

Jerry Bergwerff 2-4-2019 8:30
Categorieën: Blogs

Zie jij in sommige vacatures staan dat je een Wft-diploma moet behalen? Naast dat bij veel organisaties in de klantcontact branche een Wft-diploma verplicht is, is het een grote toegevoegde waarde aan jouw CV. Wij vroegen aan Beverley van onze eigen FINTREX Academy, waar je allemaal rekening mee kan houden en wat een Wft-diploma precies inhoudt!

Wat is een Wft-diploma en waarom moet je deze nou eigenlijk behalen?
‘’De Wet op financieel toezicht (Wft) eist dat banken, verzekeraars, beleggingsinstellingen, adviseurs en anderen die in de financiële dienstverlening actief zijn, een Wft-certificaat moeten hebben. Deze wet is bedoeld om klanten te beschermen en zodat jij gecertificeerd advies kan geven over financiële producten. Hierbij is een Wft Basis (het zegt het al) echt de basis en dat kan je opbouwen met specialisaties.’’ In totaal zijn er negen soorten Wft-diploma’s:

  • Wft Basis
  • Wft Zorgverzekeringen
  • Wft Pensioenverzekeringen
  • Wft Hypothecair Krediet
  • Wft Vermogen
  • Wft Inkomen
  • Wft Schadeverzekeringen Particulier
  • Wft Schadeverzekeringen Zakelijk
  • Wft Consumptief Krediet


Is de leerstof zwaar?
‘’Om uiteindelijk je Wft-diploma te behalen kun je al snel denken aan 50 studie-uren totaal. Dat is veel, maar een Wft-diploma behalen via FINTREX is kosteloos en een toegevoegde waarde voor jouw CV! Het is niet zozeer ingewikkeld, maar het is gewoon veel leerstof. Daarnaast moet je ook bepaalde connecties kunnen maken en dat inzicht heb je wel nodig. Natuurlijk krijg je van FINTREX ook de juiste begeleiding! Je leert hoe het financiële stelsel van Nederland in elkaar zit. Bij Wft Basis ga je kijken naar belastingboxen en bij Wft Zorg ga je bijvoorbeeld kijken naar waar iemand recht op heeft en wat er in een basisverzekering en een aanvullende verzekering zit.’’

En hoe wordt iemand begeleid vanuit FINTREX?
‘’Super goed! Wanneer je jouw contract tekent bij FINTREX krijg je al een eerste indruk. We sturen vanuit de FINTREX Academy een e-mail met alle informatie en de inlogcodes. Een dag later bellen we je even op, met de vraag of alles goed is ontvangen en maken wij natuurlijk ook kennis met elkaar! De studiebegeleiders van de FINTREX Academy zijn van maandag tot en met vrijdag altijd bereikbaar voor eventuele vragen, maar we gaan jou natuurlijk ook bellen om de voortgang te bespreken. Wij kunnen iemand monitoren en dat is voor iemand een goede stok achter de deur.’’

Waar zien jullie het wel eens misgaan?
‘’De grootste valkuil die wij zien, is dat mensen denken: ‘dat doe ik wel even’. Sommige mensen onderschatten het aantal uur wat je eraan kwijt bent. Daarnaast hebben veel mensen er nog nooit van gehoord, dus ze hebben ook vaak niemand in de omgeving die hier ervaring mee heeft. We geven natuurlijk wel veel informatie mee, zodat jij goed geïnformeerd van start gaat. Tijdens het examen is begrijpend lezen overigens ook heel belangrijk. Er zit een groot verschil in: ‘er zijn drie antwoorden goed’ of ‘er kunnen drie antwoorden goed zijn’. Dit vinden mensen vaak ook lastig.’’

Wat is het slagingspercentage?
Dat is bij ons momenteel hoog! Op dit moment slaagt 76% van onze studenten in één keer. Wanneer iemand het de eerste keer niet haalt, kijken we naar de resultaten en gaan we kijken waarin iemand kan verbeteren. Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat iemand het de eerste keer een beetje spannend vond en niet wist wat hij of zij kon verwachten.

Klik hier om te lezen hoe je het beste kunt leren voor een Wft-examen. Zou jij graag willen werken als klancontact medewerker bij een financiële organisatie? Bekijk dan snel onze vacatures bij jou in de buurt!
Onze vacatures

Tags: Wat is een Wft-diploma? Hoe moet je een Wft-diploma behalen? Wat moet je doen om een Wft-Diploma te behalen? Hoe ziet een Wft-examen eruit? Wat kan je verwachten bij het behalen van een Wft? Wat is een Wft-certificaat? Waarom moet ik een Wft-diploma behalen?

Reacties (1)

Marco 14-3-2020 0:33
Ik wens een nieuwe carrière maar geen geld om een nieuwe studie te doen, WFT lijkt mij erg leuk, hoe pak ik dit aan?

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.