Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Geen tijd om te sporten? Blijf fit op je werk met deze tips!

Jerry Bergwerff 25-6-2019 9:12
Categorieën: Blogs

Aan ons bureau, in de auto of op de bank. Eigenlijk zitten we de hele dag en dat is niet goed voor onze gezondheid. Daarnaast kan je op je werk ook te maken hebben met onder andere snackautomaten, traktaties en natuurlijk niet te vergeten: de vrijdagmiddagborrel! Iedereen is ervan op de hoogte dat we gezond moeten eten en genoeg moeten bewegen, maar er zijn meerdere dingen die je kan doen op je werk om fit te blijven:

Ga naar buiten
Er is niks slechter voor je concentratie en gezondheid dan je pauze doorbrengen achter je computer. Loop bijvoorbeeld een rondje in het park! Niet alleen is de beweging goed voor je, de frisse lucht zorgt ervoor dat jij je de rest van de dag energiek voelt.

Blijf gehydrateerd
Naast beweging en gezond eten is het heel belangrijk om genoeg te drinken. Zet een grote fles water op je bureau, zodat je er continu aan wordt herinnerd. Vind je alleen maar water saai? Voeg er wat vers fruit aan toe of ga voor kruidenthee.

Let op je werkhouding
Om veel lichamelijke klachten te voorkomen is het verstandig om een goede positie aan te nemen achter je computer. Zorg ervoor dat je rechtop zit, met je voeten op de grond en dat je bureaustoel op de juiste manier is afgesteld. Natuurlijk zijn er ook meerdere oefeningen die je kan doen achter je bureau.

Zorg voor ontspanning
Soms in de waan van de dag gun je jezelf het momentje van ontspanning niet. Ga juist even dat kopje koffie halen met je collega, of even vijf minuten een artikel lezen op het AD. Deze momenten van ontspanning zorgen voor meer energie!

Beweeg genoeg
Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar genoeg beweging is toch wel één van de belangrijkste redenen om fit te blijven op je werk. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift of loop even langs je collega op kantoor in plaats van te bellen. Dit is ook nog eens heel collegiaal!

Eet gezond
Het lijkt soms heel moeilijk, maar dat is het niet! Bereid je eten thuis voor, of doe aan het begin van de week boodschappen voor op je werk. Zo word je minder in de verleiding gebracht om alsnog dat patatje oorlog (ja erg lekker, we know) met je collega’s te halen. Zorg ook voor een voorraadje snacks, zoals: noten, mueslirepen, fruit en snackgroente.

Steeds meer werkgevers vinden de gezondheid van de medewerkers belangrijk. Zo krijgen bijvoorbeeld alle medewerkers van FINTREX collectiviteitskorting op sportschoolabonnementen! Ook kan je bij sommige werkgevers zelfs sporten op kantoor en vind je bij veel kantoren grote fruitschalen en gezonde dranken. Het is nooit verkeerd om te vragen tijdens een sollicitatie naar wat een organisatie doet aan de gezondheid op de werkvloer!

Ben jij toevallig nog op zoek naar een leuke baan?
Onze vacatures

Tags: Sporten op je werk, beweging op je werk, blijf fit op je werk, tips voor fit blijven op je werk, blijf gezond op de werkvloer, tips om fit te blijven met een kantoorbaan, zo blijf je fit op je werk.

Reacties (1)

Actief Dynamisch Werken 7-11-2019 14:08
Wat een leuke blog! En helemaal op waarheid geschreven! Wist je dat er tegenwoordig ook een zit-sta bureau te verkrijgen is? Werkt ook erg goed op de werkvloer! Hebben jullie meer van dit soort blogs over gezondheid op de werkvloer?

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.