Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Kleding op kantoor in de zomer: wat doe je wel en niet aan?

Eefke Burg 26-7-2018 10:34
Categorieën: Blogs

Het warme weer is heerlijk, maar kan op kantoor best heftig zijn. Nu de temperaturen buiten oplopen tot grote hoogtes, is het soms op kantoor zelfs met airconditioning nog tropisch te noemen. Wat voor een kleding trek je naar kantoor aan in de zomer? Hieronder lees je de ongeschreven regels.

Hoe weet ik wat er op mijn kantoor geldt?
Veel bedrijven hebben een protocol voor kleding op het werk. Als je veel twijfelt en er echt niet uitkomt, vraag dit dan op bij je leidinggevende. Zo weet je zeker dat je zeker dat je goed voor de dag komt. Verder zijn er een aantal richtlijnen die voor elk bedrijf gelden. Deze kan je hieronder terugvinden.

Zorg dat het niet afleidt
De belangrijkste regel: zorg dat wat je draagt niet afleidt, zakelijk en netjes is. Dit is ook meteen de lastigste regel: want de ene collega kan totaal niet opvallen met een bepaald T-shirt, terwijl de andere collega veel ogen naar zich toetrekt. Er kan eigenlijk best veel, zolang het past bij jouw figuur.

Slippers zijn een no go
Welke baan je ook hebt, het is een no go om slippers aan te doen naar kantoor. Dit is te informeel en hiermee heb je geen zakelijke uitstraling. Voor mannen geldt dat open schoenen in bijna alle gevallen niet kunnen. Voor vrouwen geldt dat chique sandalen of hakken met een open teen, afhankelijk van het bedrijf waar je werkt, wel zijn toegestaan. Zorg er dan voor dat je teennagels een pedicure hebben gehad en zijn gelakt.

Hoeveel mag er te zien zijn?
Voor mannen geldt dat de oksels altijd bedenkt moeten zijn. Een driekwart broek kan in sommige gevallen wel, afhankelijk van het bedrijf waar je werkt. Een blouse met korte mouwen kan vaak prima. Voor vrouwen geldt: het decolleté moet niet te laag uitgesneden zijn. Korte mouwen zijn altijd goed, in enkele gevallen kan zonder mouwen ook (bijvoorbeeld als de hals hoger gesloten is). Zorg er dan voor dat je oksels geschoren zijn. Roklengte kan tot net boven je knie, als je een broek draagt moet deze wel tenminste driekwart zijn. Als je het op veilig wil spelen zorg je ervoor dat je een lichte huidkleurige panty draagt. Soms kan het ook dat je blote benen hebt op kantoor, afhankelijk van waar je werkt.

Welke kleding kan je echt niet dragen op kantoor in de zomer?
Sommige dingen kan je beter niet aandoen naar kantoor:

  • Kleding waar tatoeages en piercings in zichtbaar zijn
  • Hawaii prints (tenzij je surfleraar bent)
  • Zichtbare bh-bandjes
  • Sokken in sandalen
  • Afritsbroeken
  • Tanktopjes, spaghetti-bandjes, inkijk
  • Wikkelrok of strandjurk
  • Zichtbare bikini onder je werkkleding
  • Zwembroek als broek

Moet je toch iets warms aan? Denk aan de stof!
Als je een belangrijke afspraak hebt of je werkt bijvoorbeeld op een advocatenkantoor, dan kan het soms zijn dat je toch veel kleding aan moet. Denk dan aan de stof: lichte stoffen zoals zijde en linnen werken goed en als je laagjes aandoet kan je buiten je afspraken om toch een beetje bijkomen.

Zoek je nog een baan?

Bekijk hier de vacatures!

Tags; zomerkleding op kantoor, kleding op kantoor in de zomer, wat doe je aan op kantoor in de zomer, wat doe je aan naar je werk in de zomer, wat kan je wel en niet aandoen naar je werk in de zomer, wat trek je aan naar kantoor in de zomer.

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.