Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Door Terence: zo solliciteer je zonder de benodigde werkervaring

Jerry Bergwerff 9-3-2020 9:48
Categorieën: Blogs

Zie jij een vacature voor jouw droombaan, maar beschik je niet over de juiste werkervaring? Wanneer jij solliciteert zonder de benodigde werkervaring moet je extra overtuigend zijn. Wij vroegen aan onze Recruiter Terence hoe je toch kans kan maken op jouw droombaan zonder de juiste werkervaring of diploma’s.

Inschatten haalbaarheid
Wanneer jij een baan heel graag wilt, maar niet over de juiste werkervaring beschikt, is het belangrijk dat jij inschat of het haalbaar is. Solliciteren kost nou eenmaal tijd en energie voor zowel jou als de organisatie waarvoor je solliciteert. Dat jij niet beschikt over de juiste werkervaring of diploma’s betekent echter lang niet altijd dat je kansloos bent voor de positie. Niet geschoten is altijd mis, zeg ik altijd!

Motivatie toelichten
Denk jij kans te maken? Dan zit er maar één ding op en dat is solliciteren! Wanneer een recruiter jouw cv ziet, zal het waarschijnlijk duidelijk worden dat jij niet over de juiste ervaring beschikt. Daarom is het belangrijk dat je de recruiter kan overtuigen dat jij alsnog de perfecte match bent voor de functie. Je kan bijvoorbeeld een krachtige motivatiebrief schrijven en deze toevoegen bij jouw sollicitatie. Binnen klantcontact functies zijn motivatiebrieven niet altijd gebruikelijk, waardoor het sneller opvalt als jij dit toevoegt. Daarnaast kan je telefonisch contact opnemen na je sollicitatie om jouw motivatie persoonlijk toe te lichten.

Proactief contact opnemen
Ik waardeer het zelf heel erg als sollicitanten het initiatief nemen en proactief contact opnemen voor of na hun sollicitatie. Hierdoor val je echt op en het wordt door recruiters over het algemeen als zeer positief ervaren. Ik spreek uit eigen ervaring dat je er echt proactief achteraan moet gaan. Wanneer je niet over de juiste werkervaring beschikt, maar wel iets heel graag wilt of denkt dat je het kan, moet je toch op een andere manier iemand ervan zien te overtuigen.

Compenseren benodigde werkervaring
Wanneer jij wordt uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek, betekent dit dat de organisatie waarvoor je solliciteert openstaat voor een medewerker met minder dan de gevraagde werkervaring. Wel moet je er rekening mee houden dat organisaties extra kritisch zullen zijn en daardoor is het aan jou de taak om de recruiter te overtuigen dat jij de perfecte kandidaat bent voor de functie. Beargumenteer dit met relevante kennis, ervaring op andere gebieden of persoonlijke competenties. Hierbij kan jij alle vaardigheden koppelen aan de werkzaamheden van de functie waarop je solliciteert.

Connectie maken met de organisatie
Ook al beschik jij niet over de juiste werkervaring, dan kan jij wel om bepaalde redenen erg geïnteresseerd zijn in de organisatie waarvoor je solliciteert. Wanneer jij als persoon goed aansluit bij de cultuur van een organisatie, ga je eerder met plezier naar je werk, ben je vaak productiever en gemotiveerder. Kijk in een sollicitatie daarom uit dat het gesprek niet te formeel wordt. Een persoon met passie straalt enthousiasme uit en dat werkt aanstekelijk!

Ben jij op zoek naar een leuke functie bij jou in de buurt? Bekijk snel ons grote aanbod aan klantcontact vacatures:
Onze vacatures

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.