Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Jurrian vertelt: werken als Financieel Adviseur bij de Rabobank

Jerry Bergwerff 23-5-2019 16:01
Categorieën: Stories

Als Particulier Financieel Adviseur bij de Rabobank, werk je in een gezellige omgeving in de flexpool. Hoe het is om hier te werken? Wij vroegen het aan Jurrian (22 jaar) die sinds september vorig jaar werkzaam is bij Rabobank.

Wat doe jij nog allemaal naast je parttime job bij Rabobank?
‘’Momenteel doe ik de opleiding Small Business en Retailmanagement op het HBO. Ik heb daar nu een half jaartje een ‘break’ van, omdat ik nog niet kan afstuderen. Daarnaast hou ik mij een beetje bezig met beleggen.’’

Beleggen als hobby hoor je niet vaak van iemand op zo’n leeftijd?
‘’Ik vind het leuk om bezig te zijn met cryptovaluta, dat zijn eigenlijk Bitcoins en andere soorten digitale valuta en daar kan je ook in beleggen. Ik zit overigens niet elke dag achter mijn computer om te handelen, soms gaat het goed en dan ben je wat scherper en een andere keer is het wat stiller.’’

Is dat ook de reden dat je hebt gekozen voor een baan bij de Rabobank?
‘’In het begin was ik er niet echt naar op zoek, maar toen zag ik de functie voorbij komen en dacht ik: ‘waarom probeer ik het niet gewoon?’ Mijn moeder heeft ook heel lang bij de Rabobank gewerkt en elk gesprek wat ik had was positief en hierdoor werd ik ook steeds gemotiveerder om aan de slag te gaan.’’

‘’Toen ik daarheen ging voor een gesprek, moest je je voorstellen aan de hand van een onderwerp. Je kan de cryptomunten opslaan op een soort USB-stick, een ‘hard wallet’ heet het. Dat is een soort kluis voor al je munten die je dan op een computer kan aansluiten. Dat vonden ze bij de Rabobank wel leuk!’’

Is het een beetje gemakkelijk te combineren met je studie?
‘’Nu natuurlijk wel, maar toen ik nog op school zat begin van het jaar was het soms lastig. De verantwoordelijkheid ligt ook een beetje bij jezelf. Als je verkeerd wordt ingepland, had je eigenlijk eerder moeten kijken. Gelukkig heb ik daar nog niet vaak last van gehad!’’

Je moest natuurlijk ook nog je Wft-diploma behalen. Hoe vond je dat?
‘’Ik zag het gewoon zo: het is even twee tot drie weken twee uur per dag leren. Ik had dit nodig om de functie te kunnen uitvoeren en het is een erkend diploma, dus daar was ik ook wel blij mee!’’

Is het een serieuze bedoeling bij de Rabobank?
‘’Toen ik bij de Rabobank begon dacht ik: ‘Oh wauw de Rabobank, ik moet nu echt serieus worden.’ Ik ben zelf niet zo heel erg serieus, maar wel ambitieus. Je werkt dan ineens bij de Rabobank! Je gaat toch op een bepaalde manier denken dat je je anders moet voordoen en een beetje professioneel moet overkomen.’’

‘’Ik dacht dat het echt heel streng zou zijn en dat ze een beetje uit de tijd zouden zijn, maar dat is helemaal niet het geval. Dat wetende heb ik dat gevoel ook lekker losgelaten en heb ik geleerd dat je hier gewoon lekker jezelf kan zijn.’’

En hoe ervaar je de sfeer op de werkvloer?
‘’Altijd als ik er ben word ik blij, want onderling is het echt super gezellig.

Wat is nou echt de meeste voorkomende vraag die gesteld wordt?
‘’Een bankpas vervangen is echt de meest voorkomende vraag!’’

Wat maakt het werken bij de Rabobank nou anders dan bij andere bedrijven?
‘’Ik merk dat je bij de Rabobank veel perspectief hebt. Als je het goed doet kan je een beetje rondkijken en eventueel de stap maken naar en andere afdeling.''

‘’Daarnaast hebben ze met de Flexpool een plek gecreëerd binnen de Rabobank, waar we als team gewoon leuk en leerzaam werk kunnen doen. Dat is iets wat ik nog nooit heb ervaren in een bijbaan.’’

Zie jij voor jezelf toekomstperspectief bij de Rabobank?
‘’Ja dat zie ik best wel! Toevallig ga ik morgen meelopen op de afdeling MKB en Groot-Zakelijk, waar ze ook projecten hebben lopen en mensen nodig hebben. Wanneer ze mij een baan aan zouden bieden, dan zou dat een serieuze optie voor mij zijn om over na te denken.''

Wil jij nog iets meegeven aan mensen die wellicht bij jullie willen komen werken?
‘’Bij de Rabobank heb ik geleerd dat je gewoon lekker jezelf moet zijn. Het is belangrijk dat je kan levelen met je leidinggevende, je klanten en je collega’s. Je moet natuurlijk wel je werk serieus nemen, zodat je je verplichting naar de klanten goed kan voldoen.’’

‘’Sowieso vind ik veel lachen erg belangrijk op een werkdag. Mijn werkdag is bijvoorbeeld echt geslaagd als ik lekker heb genoten en dat ik merk dat de tijd heel snel is gegaan.’’

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan bij de Rabobank in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Groningen?
Particulier Financieel Adviseur Rabobank

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.