Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Wonen en werken in het buitenland, durf jij het aan?

Jerry Bergwerff 8-7-2019 13:17
Categorieën: Blogs
Voor velen is werken in het buitenland een droom en steeds meer mensen nemen deze stap. Maar hoe maak je deze droom nou werkelijkheid? Ook over de grens zal je brood op de plank moeten krijgen. Daarom is het van belang dat je eerst actief op zoek gaat naar een baan voordat je je koffers pakt.

1. Maak voor jezelf de beslissing
Bij een ambitieuze droom hoort een goed en uitgedacht plan. Wellicht heb jij al nagedacht over de plek waar jij wilt wonen? Het is goed om voor jezelf hier een besluit in te nemen, want het hele avontuur begint met de plek waar jij aan de slag gaat. Wanneer jij een land hebt gevonden is het slim om jezelf goed te verdiepen in het land waar je wilt gaan wonen. Ga erheen op vakantie, verdiep je in de taal en de mensen. Maar bekijk ook wat het aanbod in werkgelegenheid is.

2. Gebruik social media voor je zoektocht
Facebook en LinkedIn kan je niet alleen maar inzetten om je sociale connecties te onderhouden, het is ook handig voor vacatures. Veel organisaties plaatsen hun vacatures op hun social media kanalen. Daarnaast zijn er ook groepspagina’s zoals: ‘werken in het buitenland’ of ‘expats’ waar je informatie kan inwinnen.

3. Maak gebruik van je eigen netwerk
Wanneer je actief op zoek bent naar een baan in het buitenland, is het verstandig om dit te delen met je omgeving. Vertel waar je precies naar op zoek bent een waar je heen wilt. Wellicht hebben familie en vrienden iets voorbij zien komen of hebben ze connecties die jou kunnen verder helpen.

4. Gebruik vacaturebanken
Zoeken via vacaturebanken is natuurlijk iets wat niet mag ontbreken in deze lijst. Via vacaturesites kan je eenvoudig filteren op functies en landen. Zo kan je binnen een korte tijd uitvinden of er vacatures openstaan in het land waar jij graag naartoe wilt.

5. Probeer Google
Niet altijd zijn alle vacatures te vinden op vacaturebanken. Zoek daarom op: werken in… of internationale vacatures. Probeer op Google ook eens te zoeken op Engelstalige zoektermen. De kans is hierdoor groter dat jij de juiste vacatures tegen komt.

6. Plan verschillende sollicitatiegesprekken in
Wanneer je wordt uitgenodigd voor verschillende gesprekken is het tijd om goed te plannen. Sommige organisaties zullen er eerst voor kiezen om via Skype het gesprek aan te gaan, maar uiteindelijk wil je toch de sfeer proeven op locatie. Daarom is het de hoogste tijd om voor even je koffers te pakken en naar je potentiële bestemming te reizen. Plan je gesprekken kort achter elkaar, zodat je niet meerdere malen naar het land hoeft te reizen.

7. Zorg dat je papierwerk in orde is
Wanneer je je droombaan hebt gevonden in het buitenland is het tijd voor het papierwerk. Het zal per land verschillen wat je allemaal moet regelen. Ga daarom altijd met de ambassade in gesprek, zodat jij er precies achter komt wat je allemaal wettelijk op orde moet hebben.

8. Ken de taal en de cultuur
Elk land heeft natuurlijk zijn eigen taal en cultuur. Wanneer jij naar je droombestemming gaat vertrekken, wil je je natuurlijk zo snel mogelijk thuis voelen. Zorg er daarom voor dat je de cultuur en taal eigen maakt. Maak kennis met de lokale bevolking, doe mee aan de sociale activiteiten en landelijke feestdagen en volg eventueel taalcursussen.

Werken in het buitenland via FINTREX
Wist je dat je via FINTREX ook in het buitenland kan werken? FINTREX zoekt namelijk voor diverse opdrachtgevers medewerkers die voor hen willen werken in het buitenland. Je hoeft bij ons niet bang te zijn dat je zonder begeleiding gaat starten, want vanuit FINTREX heb je een vaste contactpersoon bij wie je terecht kan met al je vragen.
Werken in het buitenland

Tags: Werken in het buitenland, tijdelijk werken in het buitenland, werken in het buitenland klantcontact, werken in het buitenland zomer, werken in het buitenland student, werken en wonen in het buitenland, emigreren naar het buitenland, wonen en werken in het buitenland checklist.

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.