Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Marjolein vertelt: werken op hypotheken bij Aegon in Leeuwarden

Jerry Bergwerff 3-4-2019 8:30
Categorieën: Stories
Op de afdeling Hypotheken bij Aegon staat de klantbeleving en servicegerichtheid centraal, waarbij je werkt in een gemotiveerd team met een informele werksfeer. Hoe het is om hier te werken? Wij vroegen het aan Marjolein uit Leeuwarden (28 jaar) die momenteel drie jaar in dienst is als Hypotheek medewerker.

Jij werd op een dag wakker en dacht het lijkt mij leuk om iets te gaan doen met hypotheken?
‘’Hiervoor heb ik altijd in de supermarkt en horeca gewerkt, dus eigenlijk heb ik nooit een echte kantoorbaan gehad. Ik kwam op een gegeven moment bij FINTREX een vacature tegen voor Aegon en dat sprak mij gelijk aan en dan voornamelijk het gedeelte over de missie van Aegon: ‘Wij stellen onze klanten in staat om zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst’. Ik ben zelf ook een persoon die bewust in het leven staat dus ik vind dat erg belangrijk.

En wat voor persoon ben jij zelf?
‘’Ik heb een Bachelor Rechten behaald aan de NHL in Leeuwarden. Puur omdat ik niet wist wat ik wilde gaan studeren en je met rechten alle kanten op kan. Daarnaast zou mijn familie mij omschrijven als een vrolijk, empathisch persoon en een enorme dierenvriend (vegetariër)! Ik heb bijvoorbeeld ook twee paarden en ik heb vanaf jongs af aan paardgereden.’’

Wat was voor jou de reden om in de klantcontact branche te werken?
‘’Mijn functie is eigenlijk niet persé 100% klantcontact. Ik ben momenteel werkzaam op het beheer van hypotheken en dat is voornamelijk de administratieve kant van hypotheken. Dus waar ik verantwoordelijk voor ben is het beheren van hypotheken, wijzigingen doorvoeren etc. Ik sta veel tussenpersonen te woord en zo nu en dan een klant.’’

En met wat voor tussenpersonen heb jij allemaal contact?
‘’Dit zijn echt de hypotheek adviseurs! Dat zijn echt de mensen tussen de klanten en Aegon in, zoals onder andere de Hypotheker. Van deze partijen leer ik elke dag weer bij, omdat er altijd dingen zijn die je nog niet wist en zij echt de expert zijn op dat gebied.’’

Hoe ziet zo’n dag als Hypotheek medewerker bij Aegon er eigenlijk uit?
‘’We starten de dag altijd met een dagstart en hierbij bespreken we niet alleen de doelen, maar ook hoe iemand zich voelt en of iemand nog iets te melden heeft. Daarna bespreken we de aantallen die we binnen hebben gekregen en wordt de moeilijkheid van de dossiers besproken.’’

Dus als ik het goed begrijp krijg jij geen telefoontjes meer binnen?
‘’Nee, we doen bijna niks meer via de e-mail of telefoon. Alles komt binnen via webformulieren en dan pakken wij het hier intern op. Vervolgens nemen wij contact op met de tussenpersonen via e-mail of de telefoon.’’

Kan jij aangeven wat je het leukst vindt aan jouw werk?
‘’Echt de diversiteit! Je hebt natuurlijk je basiswerkzaamheden, maar daarnaast ben je ook inzetbaar bij andere teams. Op het moment dat de druk ergens hoog is, word ik daar ingezet en dat vind ik erg leuk. Ook leer ik heel veel en is er altijd de mogelijkheid binnen Aegon om nog meer te leren. Fijn om een stukje persoonlijke groei te kunnen doormaken.’’

‘’Wat ik ook echt heb geleerd bij Aegon is dat elke klant een eigen verhaal heeft. Ook is de vraag die ze stellen niet altijd de vraag waar ze antwoord op willen hebben. Er zit meestal een vraag achter de vraag!’’

Binnen deze functie zijn je Wft-diploma’s behalen belangrijk, hoe zit dat bij jou?
‘’Ik heb op dit moment zelfs drie Wft-diploma’s: Basis, Vermogen en Hypothecair. Voordat ik ben gestart drie jaar geleden, ben ik vroegtijdig begonnen met het behalen van mijn Wft-basis. Eerlijk gezegd had ik het wel een beetje onderschat, want het is best veel werk. Het was wel super interessante stof om te leren en ik vond het leuk om te doen, dus dat scheelt weer.’’

Aan wat voor type kenmerken niet een medewerker bij Aegon voldoen denk jij?
‘’Je moet in ieder geval gedreven en leergierig zijn. Er zijn namelijk veel doorgroeimogelijkheden bij Aegon. Je krijgt daarin ook echt veel ondersteuning, alleen moet je het wel zelf aangeven. Wat ik vooral zie is dat je begint binnen een bepaald team en weer opgeleid kan worden voor een ander team.’’

‘’Daarnaast zijn er ook veel verbeteringstrajecten en dat is ook heel leuk! Ze hebben bijvoorbeeld een projectpagina waar de projecten op worden gepubliceerd en daarop kan je als het ware solliciteren.’’

Wat maakt het werken bij Aegon in Leeuwarden nou anders dan bij andere organisaties?
‘’Wat ik heel leuk vind is de informele sfeer! We hebben hele leuke collega’s, waarbij iedereen voor elkaar klaar staat en elkaar wil helpen. Natuurlijk is de afdeling Hypotheken echt een grote groep van 200 man, maar ik werk zelf in een team van 15 man totaal.’’

‘’We regelen zelf regelmatig uitjes, zo gaan we binnenkort met het team chocolade paashazen maken en gaan we wel eens uiteten! Vanuit Aegon zelf is er ook altijd een jaarlijks bedrijfsuitje, dus je blijft altijd in contact met elkaar.’’

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan als Hypotheek medewerker bij Aegon in Leeuwarden? Solliciteer hier:
Werken bij Aegon

Tags: Werken bij Aegon in Leeuwarden, werken in Leeuwarden, werken op hypotheken in Leeuwarden, administratief medewerker, hypotheekmedewerker

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.