Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

‘’Wat mij het meest verraste zijn de persoonlijke gesprekken’’

Jerry Bergwerff 6-6-2019 11:12
Categorieën: Stories
Als Recruiter weet je de beste match te maken tussen sollicitanten en organisaties. Toch zijn veel mensen nog onbekend met de werkzaamheden en verantwoordelijkheden als Recruiter. Om een kijkje in de keuken te geven bij FINTREX, hebben we een goed gesprek gevoerd met onze Recruiter Cherigoya (29 jaar) van onze locatie in Apeldoorn. Benieuwd hoe Cherigoya bij FINTREX is beland?

Kan je ons wat meer achtergrondinformatie over jezelf vertellen?
‘’Ik kom uit Deventer en ik ben nu ongeveer een half jaartje getrouwd! Daarnaast heb ik om de week een bonuszoon in huis van 11 jaar. Hij begint nu een klein beetje te puberen, dus dat is wel echt leuk. Daarnaast heb ik ook nog een puberende hond in huis, dus het is één groot feest bij ons.’’

‘’Ik hou heel erg van lezen en koken. Het liefst verstop ik mezelf in een hoekje met een heel dik boek, maar dan echt een heel dik boek. Koken vind ik ook ontzettend leuk, dus ik ben in het weekend altijd in de keuken te vinden.’’

Had jij 10 jaar geleden gedacht dat je Recruiter zou worden?
‘’Ik kom echt uit een compleet andere hoek, zowel qua studie als werkervaring. Ik heb Culturele Antropologie gestudeerd, dat was ontzettend leuk! Hiervoor heb ik tien jaar bij de Coolcat gewerkt. Ik ben daar begonnen als hulpkracht en uiteindelijk hoger geëindigd.’’

Wat is voor jou de reden geweest om de overstap te maken naar Recruitment?
‘’Ik wilde heel graag bij mijn eeuwige bijbaan weg. Het was nooit mijn intentie om daar zolang te blijven en er zal ook nooit ergens een vacature openstaan als Antropoloog.. Wat doe je dan? Ja geen idee!’’

‘’Ik had mezelf ooit een keer ingeschreven bij FINTREX en toen ben ik via een mailing benaderd om Recruiter te worden. Eerder had ik er nooit aan gedacht en toen ben ik mezelf erin gaan verdiepen. Ik wilde toch een serieuzere kantoorbaan, waar ik veel contact zou hebben met mensen.’’

‘’Door mijn interesse in de mens ben ik ook aan die studie begonnen en dat kan ik in deze baan ook kwijt. Het is heel persoonlijk: wat drijft iemand en wat wilt iemand? Het is daarna heel snel gegaan, ik had binnen twee weken de baan.’’

Hoe ziet een typische werkweek eruit voor jou?
‘’Heel leuk! Ik heb sinds kort ook een nieuwe verantwoordelijkheid erbij, eigenlijk een nieuwe rol. Ik ben niet alleen Recruiter, maar ik neem ook een stukje flex op me. Dat houdt in dat ik contactpersoon ben voor alle flexkrachten, die via ons werken bij Nationale-Nederlanden in Ede en Arnhem.’’

‘’Ik ben om de week op locatie in Arnhem en Ede om gesprekken te voeren met de flexkrachten daar. Wanneer zij vragen hebben over contracten, uren of bijvoorbeeld het salaris, mogen ze bij mij aanhaken.’’

‘’Daarnaast heb ik nog vier wervingen en daarvoor schrijf ik vacatures en bel ik veel kandidaten. Voornamelijk ben ik alleen maar in gesprek met mensen, of het nou iemand is die al bij ons werkt of dat het iemand is die graag voor ons wilt werken. Dat is iets wat ik heel leuk vind aan het vak.’’

Hoe ben je in die nieuwe rol terecht gekomen?
‘’Die rol is mij aangedragen eigenlijk! Ik werk hier nog niet eens zo lang, namelijk vanaf december 2018. Het werven ging mij eigenlijk wel leuk af en FINTREX had het idee om flex en recruitment met elkaar te verweven en daar ben ik voor gevraagd om te kijken hoe dat werkt.’’

‘’Ik wist überhaupt niet dat ze dit wilden gaan doen en dat de rol beschikbaar zou komen, maar ik heb direct volmondig ja gezegd. Het leek mij een leuke afwisseling van mijn werkzaamheden. Wat ik bijvoorbeeld nu al erg leuk vind, is dat ik de mensen die ik heb geworven nu ook tegenkom op de vloer. Ik hoef ze niet meer los te laten!’’

Wat is er nou zo verrassend aan het recruitmentvak?
‘’Ik wist zelf ook niet zoveel van recruitment en ik wist ook niet zo goed wat ik moest verwachten. Wat mij eigenlijk het meeste verraste waren de persoonlijke gesprekken. Hoewel je ook best veel met targets bezig bent (wat overigens iets is waar ik niet van te voren aan had gedacht), is het een mooie combinatie tussen commercieel bezig zijn en persoonlijk in contact staan met mensen.’’

‘’Het persoonlijke contact is iets wat je moet ervaren op het moment dat je het doet. Het is heel lastig uit te leggen als je er zelf niet helemaal in zit. Bij mijn vorige baan had ik in de winkel een heel leuk praatje en daar heb je ook klantcontact mee, maar nu kan ik mensen echt verder helpen in hun leven in plaats van een t-shirt verkopen.’’

En hoe ging het inwerktraject?
‘’Dat is ontzettend leuk! In het begin zie je je collega’s die eerder zijn gestart en dan denk je echt: ‘Jeetje, waar ga ik aan beginnen.’ De eerste week is heel pittig, omdat je alle informatie van A tot Z krijgt. Je rolt er heel snel in als je jezelf ervoor openstelt. In het begin denk je dat het nooit gaat werken, maar je krijgt de tijd om het jezelf helemaal eigen te maken en nu gaat het allemaal automatisch.’’

Wat zou je iemand willen meegeven die ook zou willen starten als Recruiter?
‘’Ik denk dat je er vooral open in moet gaan en binnen FINTREX ambities moet hebben. Ik wilde zelf vooral kijken wat er in mij zat. Als jij met een goede en open instelling bij FINTREX komt, is de sky the limit en denk ik dat je heel mooi de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen.’’

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan als Recruiter in Apeldoorn?
Recruiter in Apeldoorn

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.