Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Waarom jij die carrièreswitch moet maken!

Jerry Bergwerff 27-12-2018 9:00
Categorieën: Blogs

Iedere persoon die met tegenzin naar het werk gaat, is er wat ons betreft één te veel. Zeker nu er zoveel banen beschikbaar zijn in de huidige arbeidsmarkt, is het zonde als je iets doet wat je niet leuk vindt. Herken jij de onderstaande signalen? Dan is het de hoogste tijd voor iets anders!

 1. Zondag-struggles
  Word jij op zondag wakker met de gedachten: ‘oh nee, morgen weer werken!’? Of ga jij zondagavond met buikpijn naar bed, omdat de week weer gaat beginnen? Wellicht dat jij toch moet gaan nadenken over een carrièreswitch.
 2. Je komt je bed niet uit
  Kom jij letterlijk of figuurlijk je bed niet uit in de ochtend? Natuurlijk is het altijd zwaarder om in de winter uit bed te komen en is iedereen wel eens moe, maar komt het vaker voor dan twee keer per week? Not a good sign!
 3. Je hikt op tegen de reistijd
  Of je nou 10 minuten moet fietsen of een uur in het openbaar vervoer moet zitten, het is voor jou allemaal een reden om met tegenzin naar je werk te gaan. Wanneer jij merkt dat je elke dag op ziet tegen de reis er naar toe, is het waarschijnlijk tijd voor een andere baan!
 4. Ziekmelden terwijl je niet ziek bent
  Echt ziek? Of heb je gewoon geen zin om naar je werk te gaan? Wanneer jij overweegt om jezelf ziek te melden terwijl je niet ziek bent, is het een heel goed moment om na te denken of jij wel echt op je plek zit.
 5. De tijd kruipt voorbij
  Kijk jij elke 10 minuten op de klok? En voelt het alsof er al uren zijn verstreken? Of jij bent de uren aan het aftellen voordat je weer naar huis kan! Dat kan betekenen dat jij je werk niet leuk vindt en klaar bent voor een carrièreswitch.
 6. Werkontwijkend gedrag
  Heb jij ooit tijdens je schooltijd studieontwijkend gedrag vertoond? Dit is eigenlijk hetzelfde alleen dan op het kantoor. Jij doet van alles om maar niet te hoeven werken; je mailbox overstroomd, maar je bureau opruimen en schoonmaken lijkt een beter plan.
 7. Je denkt na over je volgende move
  Want wat ga je doen als je gevraagd bent voor die managementfunctie? Of droom je er van om een koffietent te openen? Of wellicht heb jij de ambitie om totaal iets anders te gaan doen. Wie niet waagt, wie niet wint!

Herken jij jezelf in de bovenstaande punten? In jouw carrière wil je niet stil staan, maar juist vooruit gaan! Wacht daarom niet langer en maak die carrièreswitch. Wij kunnen jou helpen bij de volgende stap. Bekijk dan direct onze vacatures: 
Onze vacatures! 

Tags: het maken van een carrièreswitch, een carrièreswitch maken, hoe maak ik een carrièreswitch, tips voor een carrièreswitch, tips carrièreswitch, carrièreswitch leerpunten, carrièreswitch voorbeelden, carrièreswitch oudere leeftijd, waarom jij die carrièreswitch moet maken, wisselen van baan, waarom jij van baan moet wisselen.

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.