Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Welke kleur heeft jouw persoonlijkheid en hoe ga je hiermee om tijdens je sollicitatie?

Eefke Burg 13-9-2018 14:24
Categorieën: Blogs

Zoveel mensen, zoveel persoonlijkheden. De ene vriend zal je adviseren om zelfverzekerd je sollicitatiegesprek in te gaan en aangeven dat het vooral gaat om zelfvertrouwen, terwijl de andere zal aangeven dat het vooral om inhoud gaat en dat de rest slechts verpakking is van de boodschap. Welke persoonlijkheden zijn er? En hoe ga je hiermee om tijdens je sollicitatie? Je leest het hier.

Rood
Rood is de kleur van passie, en dat is één woord dat vaak genoemd wordt in één zin met mensen met een rode persoonlijkheid. Personen in deze kleur worden omschreven als direct en daadkrachtig, hebben sterk hun doel voor ogen en doen er alles voor om dit te bereiken. Ze eisen veel van zichzelf en anderen. Als dit teveel doorslaat kunnen zij als drammerig en te dominant worden ervaren. Ben je een rood iemand, dan is het belangrijk om tijdens je sollicitatie genoeg ruimte over te laten voor jouw gesprekspartner. Probeer in een dergelijk geval extra focus te leggen op de signalen van de ander.

Blauw
Mensen die als 'blauw' worden omschreven zijn vaak erg analytisch, correct, precies en gedetailleerd. Ze zijn specialistisch, kijken objectief naar zaken en zijn vaak degenen die structuur aanbrengen en toepassen. Op een slechte dag is iemand die blauw is te bureaucratisch en star of gaat teveel op details in en kijkt niet naar de grote lijnen. Heb je een blauwe persoonlijkheid, zet je sterkten dan in als kracht. Jij weet als geen ander van wanten als het gaat om voorbereiding en kan jouw specialistische kennis in een sollicitatiegesprek makkelijk etaleren. Een valkuil van jou kan zijn dat je te detaillistisch ingaat op specifieke kenmerken. Zorg ervoor dat je antwoorden op vragen altijd bondig kunt formuleren.

Groen
Als je een groen iemand bent, ben je zorgzaam, harmonieus en ontspannen. Je bent stabiel en ondersteunend en kijkt vaak naar wat een groep nodig heeft om het beste te kunnen functioneren. Groene persoonlijkheden zijn relatiegericht en geduldig. Valkuilen van mensen met een groene persoonlijkheid kunnen zijn dat zij soms passief kunnen overkomen of te weinig daadkracht vertonen. Als groene persoonlijkheid is communicatie jouw ding en heb je waarschijnlijk niet veel zorgen over jouw sollicitatiegesprek. Toch kan je je misschien te veel zorgen maken over de reacties van de anderen. Zorg ervoor dat je jouw passie en ervaring goed kan onderbouwen en wees hierin niet te afwachtend.

Geel
Word je omschreven met de kleur geel, dan ben je enthousiast en betrokken. Je bent creatief en expressief en weet ideeën overtuigend te delen met anderen. Zit je even wat minder lekker in je vel, dan kan je wat chaotisch overkomen en overhaast conclusies trekken. In gesprekken kan je soms te enthousiast zijn en wat doordraven. Zorg ervoor dat je jouw antwoorden met dezelfde energie en enthousiasme kan overdragen, maar dat je let op de lengte van jouw antwoorden en de signalen van de persoon die tegenover je zit.

De recruiters van het bedrijf waar je solliciteert, zijn vaak ook in kleuren in te delen. Ook hier kan je op inspelen als je merkt dat iemand een bepaalde kleur is. Rood zal vooral daadkracht en passie willen zien en wil weten wat je hebt bereikt en hoe je dat hebt gedaan. Blauwe personen, zullen met name naar de effecten van wat je hebt gedaan kijken en willen alles concreet in cijfers. Groene mensen zijn benieuwd naar wat jouw effect is geweest op het team en de omgeving. Geel zal waarschijnlijk vooral benieuwd zijn naar je visie en jouw kijk op zaken.

Ook belangrijk: je hoeft niet te veranderen wie je bent op een sollicitatiegesprek. Liever niet! Je wil dat ze jou aannemen om wie jij bent. Zet dus vooral jouw sterke punten in tijdens jouw gesprek, zodat het bedrijf weet wie ze aannemen.

Een functie waarin je jezelf kan ontwikkelen? Bekijk hier de functies

Tags: persoonlijkheden, kleur, solliciteren, kleur bekennen tijdens je sollicitatiegesprek.

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.