Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Kleding op je werk? Dit zijn de dresscodes!

Jerry Berwerff 18-12-2018 9:30
Categorieën: Blogs

Gefeliciteerd jij hebt de baan! Maar wat draag je nou op je werk? Tijdens de eerste werkdag krijgen jouw nieuwe collega’s een eerste indruk van jou. Kleding speelt hierin een belangrijke rol. Het komt soms voor dat organisaties een dresscode meegeven, maar wat bedoelen ze hier precies mee? Hieronder staan de meest gebruikte termen die jou kunnen helpen bij het kiezen van je outfit.

Business/Formal
Wanneer jouw werkgever vraagt of jij je ‘business/formal' wilt kleden op je werk, is het belangrijk om te weten dat dit de meest formele dresscode is. Vrouwen dragen bij deze dresscode vaak een pak of een rok, het liefst in donkere tinten. Dit wordt gedragen in combinatie met nette schoenen en een blouse. Bij gelegenheden dragen vrouwen vaak een lange jurk. Mannen dragen bij deze dresscode een pak met een net overhemd en optioneel een stropdas. De kleuren die hiervoor kunnen worden aangehouden zijn: donkerblauw, donkergrijs, zwart of eventueel een krijtstreepje. Onder een pak worden vrijwel altijd leren schoenen gedragen.

Business casual
Als jij je op je werk business casual moet kleden, kan je als vrouw zijnde het beste een mooie rok of jurk onder de knie of een pantalon aantrekken. Als top kan je kiezen voor een mooie blouse of gebreid truitje. Te diepe decolletés kunnen beter vermeden worden bij de dresscode business casual, wat eigenlijk in alle werkgerelateerde situaties geldt. Mannen dragen vaak een neutraal overhemd of een mooie trui met een chino. Polo´s en spijkerbroeken worden ook veel gedragen op de werkvloer.

Smart casual
Wil jij smart casual gekleed op je werk? Steeds meer organisaties stappen tegenwoordig over naar deze manier van kleden op het werk. Natuurlijk moet je het wel netjes houden, dus liever geen korte rok, T-shirt of sweater. Daarentegen is een pak absoluut niet nodig, maar is het wel belangrijk dat je er verzorgd uitziet. Bij smart casual zijn jeans ook een veel gedragen item.

Wat draag je echt niet?
Naast de dresscodes op werk zijn er bepaalde accessoires of kledingstukken die je echt niet aan kan naar werk. Deze kledingstukken kunnen afleidend zijn voor je collega’s of irritatie opwekken. Het kan daardoor ook voorkomen dat je een verkeerd beeld van jezelf creëert op je werk. De volgende items kun je beter vermijden:

  • Je kleding moet er altijd schoon en netjes uitzien. Zorg ervoor dat er geen vlekken of gaten in je kleding zitten. Wanneer jij huisdieren hebt is het ook belangrijk dat er geen haren op je kleding zitten;
  • Ook al is het nog zo warm in de zomer, een korte broek of een te kort rokje kan helaas echt niet;
  • Sexy kleding, zoals een te diepe decolleté, kan een bepaalde boodschap afgeven bij jouw collega’s. Dit kan leiden tot ongewenste reacties;
  • Hoewel jij graag lekker wilt ruiken, kan je beter bescheiden zijn met je parfum. Wellicht vind jij een zware parfum erg lekker, maar jouw collega’s kunnen hier heel anders over denken.


Ben jij nog op zoek naar een leuke baan? Ga dan snel naar:
startyournextstep.com

Tags: kledingkeuze werkdag, eerste werkdag kleding, wat doe je aan op je eerste werkdag, wat zijn dresscodes, wat zijn de meest voorkomende dresscodes, kleding eerste werkdag, kledingkeuze nieuwe baan, dresscodes op werk , dresscodes werk, kleding op werk

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.