Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Het sollicitatiegesprek: kleding voor mannen

Eefke Burg 8-5-2018 12:25
Categorieën: Blogs

Mannen hebben niet zoveel keuze als het gaat om kleding voor het sollicitatiegesprek. Toch is het als man belangrijk hier aandacht aan te besteden. In dit artikel kan je lezen welke kleding je als man het beste kan dragen tijdens een sollicitatie.

De eerste indruk
Ook met je al in je kleding kan je laten zien dat je bent voorbereid op de sollicitatie. Struin de Social Media af van het bedrijf waar je gaat solliciteren. Vorm je een beeld van de gemiddelde man die daar werkt. Zie je daar alleen maar iedereen in spijkerbroek en slobbertrui rondlopen? Dan ben je in driedelig pak misschien niet helemaal juist gekleed.

De kledingmaat
Wij zien het regelmatig, iemand met een te klein pak / overhemd of juist zo groot dat iemand erin lijkt te verdrinken. Weet je niet wat voor jou de beste maten en of kleuren zijn, vraag dan advies in een pakkenwinkel. Hier kunnen ze je vaak helpen met het maken van de juiste keuzes, want als je kleding goed past, oog je ook meteen verzorgder en professioneler.

Het kiezen van de outfit
Als je alles hebt bekeken weet je voor welke stijl je moet gaan bij je sollicitatie: volledig zakelijk, casual of smart casual. Ga altijd net iets netter gekleed dan je hebt gezien in de online uitingen van het bedrijf. Zo geef je aan dat je serieus bent over de sollicitatie komt en laat je zien dat je de man bent voor de functie. Zorg ervoor dat je niet te ver afwijkt van je persoonlijke stijl: je wil niet dat ze na de sollicitatie op de werkvloer een hele andere man treffen.

Details, details
Of je wel of niet verzorgd overkomt zit hem in de details. Klopt de kleur van de sokken bij de rest van je outfit? Heb je gedacht aan accessoires, zoals een riem of een horloge om het af te maken, met een juiste tas voor je notitieblok? Zorg er ook voor dat je voor de rest verzorgd bent: geen scheuren of vlekken in je kleren en dat je haar netjes zit. Als je een baart hebt, zorg er dan voor dat deze netjes getrimd is en doe er ook wat baardolie in zodat je baard een mooie natuurlijke glans heeft. Daarnaast is het belangrijk dat je kleding aandoet waarin je je comfortabel voelt op de sollicitatie: kleding die niet knelt of op een andere manier ongemakkelijk zit. Kies voor nette schoenen en zorg ervoor dat deze ook gepoetst zijn.

Meest gemaakte fouten
Er zijn maar weinig mannen die felle kleuren, zoals felgeel of gifgroen, kunnen hebben. Een dergelijke keuze kan tijdens de sollicitatie afleiden van de man die voor ze staat. Volledig zwart is ook geen goede keuze: dit komt heel grauw over, en daarnaast laat zwart ook weinig zien van je persoonlijkheid. Te ruime kleding, of gekreukte kleding is ook niet passend voor een sollicitatie. Hoofddeksels zoals petten, mutsen en hoeden staan ook niet netjes en zijn ook niet aan te raden. Opvallende prints en opdrukken kunnen ook afleiden tijdens het sollicitatiegesprek en kan je dus ook beter vermijden.

Twijfel je aan je outfit? Laat je reactie achter met een foto en we geven je graag advies!

Nog op zoek naar een leuke functie?

Bekijk hier de vacatures!Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.