Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Jeroen vertelt: Werken als Customer Service medewerker bij Oxxio

Jerry Bergwerff 11-6-2019 9:47
Categorieën: Stories
Als Customer Service medewerker bij Oxxio in Rotterdam heb je een veelzijdige functie, waarbij je jezelf ontwikkelt op meerdere skills. Hoe het is om hier te werken? Wij vroegen het aan Jeroen (27 jaar) die vanaf februari is gestart bij Oxxio.

Wat voor persoon ben jij nou echt?
‘’Ik woon in Capelle, dat is wel mijn stadje! Ik hou van sport en voetbal en daarnaast doe ik nog een beetje muziek maken. Natuurlijk doe ik ook leuke dingen met vrienden, je kent het wel!’’

‘’Mijn familie zou mij omschrijven als gezellig en lekker druk, maar ik denk ook wel als een zorgzaam persoon. Ik sta altijd voor iedereen klaar.’’

Ben je naast je baan bij Oxxio nog DJ of hoe moet ik dit zien?
‘’Ik maakte eigenlijk beats voor zangeressen en rappers uit mijn buurt. De laatste tijd heb ik daar wat minder tijd voor in verband met mijn baan. Vroeger was ik er echt elke dag mee bezig en nu alleen nog in het weekend. Het blijft leuk om te doen!’’

Hoe ben jij in klantcontact gerold?
‘’Ik ben tijdens de HAVO in mijn examenjaar in één keer gestopt met school. Super dom eigenlijk, maar ik werd 18 en toen dacht ik: ‘Ik ben niet meer leerplichtig, dus ik stop ermee’. Vier maanden later was het eindexamen, dus dat was niet heel erg slim. Mijn ouders waren er overigens ook niet blij mee.’’

‘’Ik vind het fijn om contact te hebben met mensen en klanten verder te helpen. Bijvoorbeeld mensen die een probleem hebben of mensen die wat willen bestellen, daar heb je gewoon een leuk praatje mee. Ik vind het persoonlijk leuk als mensen boos zijn, omdat je aan het einde van het gesprek vaak een leuk gesprek hebt en samen aan het lachen bent. Terwijl de klant eigenlijk boos binnenkwam!’’

Wat zijn jouw dagelijkse werkzaamheden?
‘’Op dit moment doe ik veel administratie en hou ik mezelf niet meer echt bezig met bellen en chatten. Ik doe alles eromheen regelen en daarnaast ben ik de vraagbaak voor de rest van het team. Alle moeilijke situaties en zaken die uitgezocht moeten worden pak ik eigenlijk op.’’

Heb jij nog bepaalde ambities die je wilt opvolgen binnen Oxxio?
‘’Tijdens mijn sollicitatie heb ik aangegeven dat ik uiteindelijk verder intern wil doorgroeien, aangezien ik ook geen opleiding heb gedaan. Momenteel mag ik Seniortaken uitvoeren en hoop ik steeds verder te komen.’’

‘’Ik ga gewoon elke uitdaging aanpakken en mochten er trajecten, trainingen of cursussen komen, dan sta ik daar zeker voor open. Zeker nu Oxxio is gestart met internet en tv, heb je daardoor echt de kans om jezelf te ontwikkelen. Je voelt ook wel dat het hier kan en dat is ook echt leuk!’’

Wat voor type persoon moet je zijn om in het team te passen?
‘’Ik vind dat je wel initiatief moet kunnen tonen. Het is belangrijk om mee te denken en oplossingen te bedenken. Daarnaast moet je ook af en toe tegen stress kunnen, omdat er ook bepaalde zaken zijn waar je niet uitkomt. Op zulke momenten kan het best even chaotisch zijn.’’

‘’Er zijn veel vragen waar nog geen antwoord op is, omdat Oxxio sinds februari begonnen is met tv en bellen. De klantenservice is sinds toen opgestart en daarvoor moeten nog dingen worden bepaald. Je moet dan geen persoon zijn die denkt: ‘Dat zoekt iemand wel voor mij uit’. Je moet hier echt zelf actie voor ondernemen en het gaan uitzoeken.’’

Wat doe je met vragen waar je het antwoord echt niet op weet in zo’n geval?
‘’Iedereen kan altijd alles vragen en daarnaast kunnen ze bij mij of mijn teamleider terecht. Wanneer er nog geen oplossing voor is, dan gaan we zoeken naar een oplossing. Je komt er eigenlijk altijd wel uit, omdat we dit met zijn alle aan het opstarten zijn. Iedereen is nieuw en iedereen heeft ook zijn of haar eigen inbreng en gezamenlijk maken we er wat van!’’

Wat is anders aan het werken bij Oxxio?
‘’Voor mij was de inspraak wel één van de redenen waarom ik hier wilde werken. Je kan echt meebepalen in bepaalde dingen zoals werkinstructies en processen. Iedereen neemt elkaar serieus en er wordt altijd naar je geluisterd. Dat zal ook zo blijven op het moment dat alles is opgezet hier.’’

En hoe is de sfeer verder binnen jullie team?
‘’Ja super leuk! We hebben alleen maar leuke mensen hier en iedereen kan het goed met elkaar vinden. Er hangt gewoon een hele fijne sfeer en daarnaast hebben we ook een top teamleider. Je krijgt hier gewoon veel vrijheid, maar er wordt tegelijkertijd ook serieus gewerkt.’’

Wanneer is voor jou nou echt een werkdag geslaagd?
‘’Als het tijd is om naar huis te gaan.. Nee grapje natuurlijk haha! Als je echt bepaalde situaties hebt die lastig zijn, waar je een lange tijd mee bezig bent en uiteindelijk tot een oplossing komt. Dan is het voor mij echt een geslaagde dag! Het gaat er uiteindelijk om dat de klant tevreden is, want daar zit je hier uiteindelijk voor.’’

Lijkt het jou leuk om voor Oxxio aan de slag te gaan in Rotterdam?
Solliciteer hier

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.