Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Samenwerken met (lastige) collega’s doe je zo!

Jerry Bergwerff 1-3-2019 0:15
Categorieën: Blogs

Snap jij soms niet waarom een collega zich op een bepaalde manier gedraagt? Tijdens je werk kom je lastige mensen tegen in alle soorten en maten. Samenwerking is nog niet zo eenvoudig als het lijkt, maar is vaak wel een vereiste in je baan. Lees in het onderstaande artikel de belangrijkste tips over hoe jij goed kan omgaan met (lastige) collega’s. Er zijn in totaal zes factoren cruciaal voor een prettige samenwerking:

1. Helder maken van de doelstelling
Hoe duidelijk zijn de doelstellingen voor iedereen in het team? Wanneer je een duidelijk omschreven doelstelling hebt en met elkaar streeft naar een concreet resultaat, zorgt het voor de energie en identiteit in een team. Werkbare doelstellingen zijn realistisch, duidelijk en meetbaar en moeten worden gedeeld met alle betrokken collega’s.


2. Gezamenlijk verantwoordelijkheid pakken
Wanneer je net als iedere collega aan een team bent verbonden, kan je niet meer als individu ‘winnen’. Je bent namelijk als team in charge! Wanneer iedereen binnen het team leert om het eigen streven los te laten, geeft dat ruimte voor meer saamhorigheid. Gezamenlijke verantwoordelijkheid betekent dat alle collega’s binnen het team invloed hebben; binnen het team, op het eindresultaat, de besluitvorming en de werkwijze.

3. Open communicatie
De meeste conflicten op de werkvloer ontstaan door een gebrek aan communicatie. Wanneer je wil samenwerken met lastige collega’s is communicatie cruciaal. Helaas is goed communiceren niet eenvoudig. Je kan communicatie zien als de smeerolie binnen het team. Wanneer je niet met elkaar van gedachten wisselt en informatie met elkaar deelt, is er ook geen mogelijkheid tot een goede samenwerking. Onbegrip en misverstanden worden hierdoor ondervangen.

4. Wederzijds respect tonen
Binnen een team heeft iedereen zijn of haar eigen specialiteiten en eigenschappen. Om iedereen zijn talenten goed te benutten, is het van belang dat de teamleden niet alleen inzicht hebben in elkaars kunnen, maar dit ook waarderen en respecteren. Wanneer er erkenning is voor elkaar, kan je elkaar versterken waardoor het samenwerken met (lastige) collega’s makkelijker wordt.

5. Flexibel zijn en aanpassingsvermogen
Soms gebeurt er iets waardoor de huidige werkwijze niet meer lekker verloopt. Zowel in de omgeving als in het team kunnen belangrijke wijzigingen plaatsvinden. Een collega wordt ziek, de ander gaat verhuizen of iemand krijgt een nieuwe baan. Dit zijn de momenten waarop de flexibiliteit van het team op de proef wordt gesteld. Zorg ervoor dat iedereen flexibel is ingesteld, alleen zo kan het doel worden behaald.

6. Het tonen van initiatief
Een cultuur waarin gezamenlijke initiatieven worden genomen bevordert de creativiteit en de spontaniteit van een team. Wanneer je samenwerkt met collega’s is het belangrijk dat iedereen actief uit eigen initiatief zijn of haar taak oppakt. Dus wees niet bang om je plannen en ideeën open en eerlijk te bespreken in de groep!

Ben jij nog op zoek naar een leuke baan in een gezellig team? Bekijk dan snel onze vacatures bij jou in de buurt!
Onze vacatures

Tags: samenwerken met collega’s, leren omgaan met collega’s, beter omgaan met collega’s in de praktijk, omgaan met collega’s in projecten, je nooit meer ergeren aan collega’s, omgaan met irritante collega’s, omgaan in een team van collega’s, beter samenwerken met collega’s.

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.