Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Een 10 voor het Wft examen!

S. Reuver 21-9-2017 11:26
Categorieën: Nieuws

Monique Bekkers had alle vragen goed op haar examen Wft Adviseur Zorgverzekeringen. Dit wilt iedere Wft student natuurlijk wel! Aan Monique dus de vraag: hoe pak je zo’n Wft opleiding aan?

Monique: "Toen ik begon, dacht ik: ik wil dit graag, ik hou van kennis uitbreiden en ik heb er zin in. Ik deed de opleiding naast mijn werk en wist dat het discipline en veel tijd zou vergen. Ik verwachtte dat het behoorlijk pittig zou zijn, met name doordat ik mensen ken die de opleiding al gedaan hebben. Mijn ervaring is dat het maken van aantekeningen erg goed werkt om de leerstof op te nemen. Daarnaast is oefenen met de stof ook belangrijk. En als laatste: niet “over-leren”, vertrouw op jezelf."

Hoe heb je het leren aangepakt?
Monique: "Mijn werkwijze was als volgt: ik heb eerst mijn aantekeningen geschreven en dit daarna in de e-leerlijn toegevoegd. Hierdoor leerde ik de stof dubbel. De oefeningen maakte ik meteen. Als ik de oefeningen niet met 100% had afgerond, las ik de onderbouwing. De herhaling maakte ik niet op dezelfde dag. Ik heb wel alle oefeningen herhaald tot de oefeningen met 100% afgesloten waren. De proefexamens heb ik één keer gemaakt, net als het examen. Na de beoordeling heb ik de dag voor het echte examen nog twee keer een proefexamen en een keer de vragen van de "extra oefenen"-oefening gemaakt."

De tips van Monique:

  • Tijdens het examen heb je meer dan voldoende tijd, dus op de klok kijken is niet nodig
  • Begin het examen met een moment van rust, log in, pak nog een momentje rust en druk dan op start
  • Twijfel niet te lang. Noteer de vragen waarbij je twijfelt of die je niet of onvolledig hebt ingevuld. Wanneer je klaar bent, loop dan deze vragen nogmaals door en vul aan waar nodig
  • De tips van Hoffelijk zijn ook erg handig: lees goed, lees eerst de vraag en noteer bij de casusvragen alleen de informatie die je voor die vraag nodig hebt

Dit geheel was voor mij goud waard. Ik schrok best wel toen ik hoorde dat ik een 10 had. Ik had er een goed gevoel bij, maar dit had ik zeker niet verwacht. De emotie was groot: de tranen sprongen in mijn ogen en ik stond helemaal te trillen. De gouden tip is dat je de Wft opleiding leuk moet vinden, want dan vind je het studeren ook leuk en gaat het een stuk makkelijker!

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.