Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Hamzah vertelt: in het traject van ‘Expeditie Klant Expert’

Jerry Bergwerff 19-5-2019 11:26
Categorieën: Stories
In de aankomende twee jaar gaat FINTREX in samenwerking met KCS samen met een groep medewerkers op ontdekkingstocht in de klantcontact branche. Benieuwd hoe de Expeditie wordt ervaren? Wij vroegen het aan Hamzah (24 jaar) die momenteel bezig is met zijn training en daarna gaat starten bij de Alarmcentrale van de ANWB om aansluitend zijn Expeditie Klant Expert te vervolgen bij KCS.

Kan jij wat over jezelf vertellen?
‘’Momenteel zit ik in het tweede jaar van het HBO voor de opleiding ‘Financial Service and Management’. Dat is gelijk een mooie aansluitende factor vind ik zelf en tevens de reden dat ik bij FINTREX terecht ben gekomen. Eén van de vaardigheden binnen de opleiding is klantcontact/communicatie.’’

Als ik het goed begrijp wil je alvast ervaring opdoen?
‘’Ik vind het belangrijk dat na de bijbaantjes die ik heb gehad, ik nu eindelijk een bijbaan heb waarbij je veel klantcontact hebt. Ik heb hiervoor bijvoorbeeld in het verzorgingstehuis gewerkt, Hornbach en bij de Jumbo.’’

En toen dacht je ik ga ik ga het traject in tot klantexpert?
‘’Ik wilde echt aan de slag binnen klantcontact en toen ging ik Googlen. FINTREX is één van de grootste spelers op het gebied van klantcontact en zo ben ik terecht gekomen bij het langer termijn project ‘Expeditie Klant Expert’.’’

‘’Dit traject is mij eigenlijk aangeboden en dat vond ik ook fijn! Mijn bedoeling was om een paar maanden aan de slag te gaan bij ANWB om te kijken hoe ik het vond. Toen kreeg ik de vraag of ik niet langer aan de slag wilde gaan en daarna ook bij KCS in dienst te kunnen treden om ervaring op te doen als Klantadviseur op het gebied van zorgverzekeringen.’’

Is deze baan wel makkelijk te combineren met je studie?
‘’Vooral omdat ik tweedejaars ben, is de flexibiliteit heel groot. ANWB hanteert een maand inwerktijd, wat betreft een studie van ongeveer 60 uur. Ze hebben dit handig aangepakt door er een thuisstudie van te maken en daar ben ik momenteel nog mee bezig.’’

‘’Het is de bedoeling dat ik straks 24 uur per week ga werken naast mijn studie. Zowel ANWB als KCS zijn natuurlijk ook een werkgevers waar je tot laat kan werken. Het is ook een soort van ontspanning denk ik.’’

Ben je niet bang dat je het straks bij het ene bedrijf leuker vindt dan bij het andere?
‘’Nee totaal niet, ik zei natuurlijk al dat ik communicatieve vaardigheden wil leren en leergierig ben. Dat vind ik heel belangrijk! Daarnaast ga ik tijdens de Expeditie ook mijn Wft Zorg diploma behalen wat mij in de toekomst alleen maar voordelen kan opleveren.’’

Hoe wordt je voorbereid momenteel?
‘’Qua training heb ik vrijwel geen minpunten! De training is goed en inhoudelijk uitgelegd. De scenario’s komen echt nog wel aan bod, maar later. Je wordt stap voor stap goed begeleid in het werk. Je krijgt echte cases en daarnaast is het natuurlijk erg flexibel in te delen. Ik ga bijvoorbeeld in de avond weer een paar uurtjes aan de slag met de training na schooltijd.’’

Heb jij je collega’s al ontmoet waarmee jij gaat samenwerken?
‘’Ja! De workshops zijn met een man of 10 en je gaat natuurlijk met elkaar praten en vragen hoe zij hier terecht zijn gekomen etcetera. Vooral omdat ik in verschillende branches heb gewerkt, oordeel ik totaal niet.’’

‘’Ik kan het net zo gezellig met iemand hebben van 60, dan bijvoorbeeld een leeftijdsgenoot van 24. De klas waarin ik zat was gevuld met veel verschillende mensen. Mensen van 50, die al 20 jaar bij KPN hebben gewerkt bijvoorbeeld, maar ook studenten. Je komt van alles en iedereen tegen.’’

Waarom denk je dat het zo aantrekkelijk is voor mensen om dit traject te volgen?
‘’Ik denk dat de doorslaggevende factor de flexibiliteit is. Veel mensen zijn bijvoorbeeld een x-aantal uren vrij in een bepaalde periode en dat willen ze zo goed mogelijk besteden.’’

Lijkt het jou ook leuk om jezelf te ontwikkelen tot Klant Expert? Lees meer:
Expeditie Klant Expert

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.