Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

FINTREX geeft 9 tips voor een goed CV!

S. Krootjes 30-10-2016 10:26
Categorieën: Blogs

Is jouw CV helemaal up to date, maar wil je ervoor zorgen dat jij opvalt tussen al die andere sollicitanten? Wij geven je 9 tips! Maak als eerste een basis CV die je altijd kunt gebruiken. Elk bedrijf heeft andere punten waar zij kandidaten op uitzoeken. Daarom is het belangrijk om voor elke sollicitatie een passend CV te maken.

1. Gebruik een representatief e-mailadres
Noteer bij je contactgegevens altijd je e-mailadres. Heb je nog een oud e-mailadres, zoals chrisdeman@hotmail.com? Maak dan een professioneel e-mailadres aan als bijvoorbeeld chrisjansen@hotmail.com. Je wilt als sollicitant professioneel en volwassen overkomen, zorg er daarom voor dat jouw e-mailadres dit uitstraalt.

2. Wel of geen pasfoto?
Er zijn altijd voor- en nadelen bij het gebruik van een foto in het CV. Een foto laat direct een beeld achter bij diegene die jouw CV bekijkt. Beeld zegt meer als woorden en daarnaast blijft een gezicht beter hangen tussen de stapels CV’s die recruiters bekijken.

Zorg er wel voor dat je foto professioneel is en gebruik geen feest- of vakantiefoto. Twijfel je over je foto? Vraag dan aan vrienden wat zij ervan vinden. Zorg ervoor dat je gezicht goed te zien is en er geen afleidende achtergrond is.

3. Gebruik hyperlinks
Gebruik in je CV een hyperlink naar bijvoorbeeld je LinkedIn profiel. Om dit te doen selecteer je in jouw CV de tekst waar je de link aan wilt koppelen. Druk op je rechtermuisknop en kies voor de optie ‘hyperlink’. Hier kun je dan jouw link plakken. Je kunt een hyperlink ook achter een afbeeldingen zetten,zoals achter jouw foto.

4. Gebruik alleen relevante werkervaring
Gebruik in je CV alleen relevante werkervaring. Een communicatieorganisatie is niet geïnteresseerd in jouw bijbaan in het café. Heb je nog weinig werkervaring en ben je bang dat je daardoor te weinig informatie op jouw CV kunt zetten? Richt je dan op de nevenactiviteiten die je gedaan hebt, zodat de recruiter een goed beeld van jouw competenties krijgt. Heb je een interessant project gedaan tijdens jouw opleiding waarmee je bijvoorbeeld kan aantonen dat je goed bent in Photoshop of heb jij tijdens een stage of vrijwilligerswerk relevante vaardigheden geleerd? Zet dit dan op je CV! Heb jij wel al relevante werkervaring die je graag op je cv wilt zetten? Zet dan de meest relevante werkervaring bovenaan, zodat deze als eerste gelezen wordt.

5. Wees eerlijk
Wees altijd eerlijk in je CV. Het aandikken van activiteiten is niet erg, maar lieg nooit. Tijdens het sollicitatiegesprek ziet jouw gesprekspartner hier vaak doorheen en zal de waarheid altijd boven tafel komen.

6. Maak je CV niet te lang
Heb je veel werkervaring? Maak dan keuzes, je kunt niet alles op je CV zetten. Kies alleen de relevante werkervaring uit en zorg ervoor dat je CV op maximaal 2 A4 past.

7. Vul aan met je LinkedIn profiel
Is jouw LinkedIn profiel op orde? Mocht je veel te vertellen hebben dan kan je dit doen via jouw LinkedIn profiel. Door een link toe te voegen aan je CV kan de organisatie deze bekijken voor meer informatie. Zo geef je de organisatie een kijkje in de dingen die jij allemaal kan en hoef je deze dingen niet allemaal op te noemen in je CV.

8. Spelling
Door spellingfouten belanden CV’s vaak direct in de prullenbak. Lees je CV goed na en laat je CV checken door een vriend of vriendin.

9. Wees jezelf
De belangrijkste tip: wees jezelf. De organisatie neemt jou aan voor wie jij bent en wat je kan. Misschien moet je nog veel leren, maar als je bij de organisatie past krijg je hier heus de kans voor. Zorg ervoor dat je voor je sollicitatie goed op een rijtje hebt wat jouw eisen zijn aan een werkgever. Wat vind jij belangrijk? Houd dit vast en verander deze waarden niet voor een ander!

Reacties (1)

Trst 24-11-2016 6:33
Test

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.