Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Sales Consultant: “Met name het menselijk contact vind ik zo leuk.”

J. Bergwerff 20-4-2018 16:56
Categorieën: Stories

Michael Legierse zit bij mij aan tafel en vertelt me alles over de functie van Sales Consultant. Wat houdt het precies in en waarom zou je bij ons moeten komen werken? Michael vertelt meer.

Bekijk hier de vacature

Wat is er zo leuk aan de functie? “Goede vraag. Ik vind zelf het sales gedeelte het leukste; bedrijven in kaart brengen en vervolgens echt een afspraak binnenhalen, waar je een presentatie kan houden. Vanuit de presentatie komt als het goed is een voorstel, dan ga je daar met een bedrijf over in onderhandeling. Vervolgens stel je een contract op en heb je een nieuwe klant erbij! Je hebt met name veel menselijk contact en daar krijg ik veel energie van.”

Wie is jouw ideale collega? “Iemand met lef, je moet natuurlijk wel voor een klein groepje presenteren (van max. 5 personen). Ook moet je prospects durven te benaderen voor informatievergaring voor onze klanthuizen én om commerciële afspraken mee te maken. Je moet niet bang zijn voor contact en een vlotte babbel hebben."

Kan je ook doorgroeien? “Je kan vanuit consultant nog doorgroeien naar accountmanager en senior, maar binnen FINTREX zijn er daarnaast ook tal van andere mogelijkheden."

Kan je een voorbeeld geven over hoe het er op een dag aan toe gaat? “Neem bijvoorbeeld een prospect waar we laatst een commerciële afspraak mee hadden bij hun op kantoor. Iemand bij FINTREX kende een belangrijke speler binnen dit bedrijf, waardoor we via deze persoon een commerciële afspraak konden regelen. Het eerste wat wij dan gaan doen is informatie vergaren, zowel online als oflline. Je wilt onder andere weten om welk bedrijf het gaat, wie is verantwoordelijk voor de klantcontact afdeling, wie sluit de contracten af met HR partijen, hoeveel KC medewerkers zoeken zij, wat is het profiel et cetera. Deze info heb je nodig om goed voorbereid naar de afspraak te gaan en om jouw presentatie voor te bereiden. Tijdens de afspraak presenteer je FINTREX en zorg je ervoor dat de prospect een ‘wauw’-gevoel krijgt bij FINTREX. Na de presentatie ga je vooral vragen stellen aan de prospect om een duidelijk beeld te krijgen van wat zij willen en voor benodigde informatie voor het opstellen van een voorstel. Na de presentatie maak je een persoonlijke pagina aan met een persoonlijk filmpje erbij. In het persoonlijke filmpje refereer je terug aan de afspraak en vertel je wat er op de persoonlijke pagina staat. Vanuit de afspraak maak je een voorstel en die zet je op de website. Vervolgens begint de onderhandelingsfase. Als je akkoord hebt op het voorstel, volgt het contract. Uiteindelijk zorg je ervoor dat de inmiddels klant terecht komt bij Operations, zodat deze de juiste medewerkers kunnen werven.”

Hoe is de sfeer? "Open, gezellig en je hebt veel contact met elkaar. Als je ergens mee zit dan kan je altijd wel bij iemand terecht. Samen zorg je er uiteindelijk ook voor dat de targets worden behaald.”

Wanneer kan je beter niet reageren? “Als je een stil ingetogen persoon bent, bijvooorbeeld zo'n beta persoon die vroeger op de middelbare school in de klas altijd op de achtergrond was. Je moet wel lef hebben en een commercieel persoon zijn.”

Wil jij werken als Sales Consultant? Je kunt hier de vacature lezen of solliciteer direct!

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.