Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Hoe voorkom je dat je zenuwachtig bent bij een sollicitatie?

Eefke Burg 14-3-2018 10:02
Categorieën: Blogs

Na alle sollicitatiebrieven die je hebt gestuurd, krijg je dan toch echt een positief bericht: je mag op gesprek komen! Je bent bloednerveus en weet niet hoe je hier mee om moet gaan. Is er geen manier om deze zenuwen te onderdrukken, zodat je zelfverzekerd het gesprek in kunt gaan? In dit artikel geven we je handige tips om je zenuwen de baas te zijn.

De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Lees je in over het bedrijf en vraag jezelf af waarom je juist daar wil werken. Veel mensen hebben een goede motivatie voor de functie, maar schieten in de stress wanneer er wordt gevraagd waarom dit bedrijf hen aanspreekt. Kijk naar de kernwaarden van het bedrijf en hoe deze aansluiten bij wie jij bent. Sla ook zeker de social media van het bedrijf niet over. Hier vind je meer over de cultuur en de sfeer.

Moeilijke vragen

Bedenk welke vragen je kan verwachten en zorg ervoor dat je een antwoord klaar hebt staan. Jouw CV zal een belangrijke leidraad zijn tijdens het gesprek. Vragen die je kan verwachten gaan over je leermomenten in je voorgaande functies of waarom je ergens bent weggegaan. Ze zullen ook gaan over de toekomst en wat je verwachtingen en ambities zijn. Door voor jezelf alvast een antwoord op deze vragen te formuleren, kom je tijdens het gesprek zelfverzekerd over.

Zorg voor jezelf

Door de zenuwen zal je misschien wat minder goed slapen de dag van tevoren. Probeer de avond van tevoren iets ontspannends te doen en jouw gedachten op nul te zetten. Lach! Lachen maakt positieve hormonen aan die ervoor zorgen dat je goed in je vel zit en je de hele wereld aan kan. Beweging helpt ook om makkelijker met jouw spanning om te gaan.

Tijdens het gesprek

En dan is het tijd voor het gesprek! Het kan zijn dat je nog steeds zenuwachtig bent voor de functie, maar dat is helemaal niet erg. Je laat hiermee zien dat je het graag wilt. Soms helpt het, om dit te benoemen, en weg te lachen. En bedenk je ook: dat het ook voor een recruiter soms een best spannend gesprek kan zijn!

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.