Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Koud bellen? Dit werkt wel en dit werkt niet!

Jerry Bergwerff 21-5-2019 8:30
Categorieën: Blogs
Koud bellen zou een warme douche moeten zijn. Weinig dingen zijn zo moeilijk als het plegen van een ‘Cold call’. Deze acht tips zorgen voor een goede voorbereiding en zorgen ervoor dat koude acquisitie wat makkelijker wordt.

1. Neem rustig je tijd
Gun jezelf de tijd voor koud bellen! Succesvolle koude acquisitie wordt niet even tussendoor geplaatst. Het is het resultaat van hard werken wat vraagt om een warming up. Pas wanneer je helemaal warm bent gedraaid, zal je merken dat het lekker loopt.

2. Weet wie je belt en waarvoor
Doe vooraf je huiswerk! Zeker als het gaat om business-to-business, is er altijd veel informatie te vinden over de organisatie en de mensen die in dienst zijn. Denk na over de behoeften van de klant en de manier waarop jij hierbij kunt aansluiten tijdens het koud bellen.

3. De perfecte openingszin
Verkopen is net als flirten (of Tinder). De openingszin is cruciaal! Denk er goed over na en leer hem uit je hoofd. Je hebt ongeveer 20 seconden de tijd om belangstelling te wekken. Ga niet letterlijk iets voorlezen en probeer spontaan over te komen.

4. Belscript is een leidraad
Natuurlijk is het fijn als je met een ware ‘routeplanner’ door het gesprek kan, maar wanneer jij je er te strak aan vasthoudt mis je kansen. De sfeer van een koud verkoopgesprek is bepalend voor het succes en daarom zal jij op het moment suprême je tekst moeten aanpassen. Wees daarom altijd flexibel!

5. Open vragen
Het is belangrijk om de klant zoveel mogelijk te laten praten tijdens een ‘Cold call’. Hier haal jij weer informatie uit wat je kan helpen bij het behalen van je doel. Stel daarom open vragen! Je kan een compleet antwoord verwachten met relevante inhoud en je dwingt je gesprekspartner volledig gebruik te maken van zijn of haar kennis, ervaring en gevoel.

6. Het gesprek handsfree voeren
De non-verbale communicatie is van groot belang tijdens het telefonisch gesprek. Doe daarom je oortjes in of regel een headset. Je bloed stroomt harder en het houdt je alert en vrolijk. Glimlachen brengt warmte over en dat is wellicht precies wat je nodig hebt tijdens koud bellen!

7. Maak geen valse beloftes
Wanneer de Cold Call stroef verloopt en de klant niet toehapt, kan je ervoor kiezen om een product of dienst aantrekkelijker te maken dan dat het daadwerkelijk is. Dit is niet verstandig! Wanneer je door de mand valt in een verder stadium, zal de klant ontevreden zijn en waarschijnlijk nooit meer met je willen werken.

8. Goede follow-up is belangrijk
Stuur het voorstel altijd naar de juiste persoon met de correcte informatie. Zorg ervoor dat het voorstel perfect aansluit op de wensen en behoeften van de klant en kijk waar en wanneer jij het beste het contactmoment kan opvolgen.

Ben jij nog op zoek naar een leuke baan? Check dan snel onze vacatures bij jou in de buurt:
fintrex-recruitment.nl

Tags: Koud bellen, tips voor succesvol koud bellen, tips om koud te bellen, effectieve koude acquisitie, zo moet je koud bellen, koud bellen wat werkt wel en wat werkt niet, wat is zo eng aan koud bellen, tips voor cold calls, cold calls tips.

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Fintrex BV Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.