Sluiten

Zoeken

Sluiten

Filters

Wat staat er goed op je CV?

Eefke Burg 11-7-2018 16:20
Categorieën: Blogs

Je bent al een tijdje aan het werk maar eigenlijk ambieer je een andere functie. Echter krijg je vaak te horen dat je niet over genoeg werkervaring beschikt in het vakgebied waarin je wil werken. Hoe zet je in je huidige functie de stappen die er nodig zijn om toch aan de slag te kunnen in de baan die je wil hebben? Hieronder vind je 5 tips die je kan toepassen zodat je werkzaamheden verricht die goed staan op je CV.

Tip 1: Bekijk jouw ideale vacature
Je weet dat je aan de slag wil als manager of misschien wel coach, maar wat moet je daar precies voor kunnen? Wat zou in een dergelijk geval goed staan op je CV? Struin het internet af om dé vacature te bekijken waar jij graag terecht wil komen. Bekijk welke ervaringen er worden gezocht en aan welke je nog niet voldoet. Dit zijn de punten waar je aan jezelf kan gaan werken.

Tip 2: Stel je beschikbaar voor vrijwilligerswerk
Vrijwilligerswerk is een manier om jouw bestaande netwerk uit te breiden, maar biedt veel meer dan dat. In een vrijwillige functie kan je vaak zaken oppakken die je in je huidige functie niet kan vervullen en een portfolio opbouwen. Je kan er ervaringen opdoen die jouw toekomstige werkgever reden geven om jou aan te nemen.

Tip 3: Mis je bestuurlijke of organisatorische ervaring? Stel je beschikbaar om lid te worden van de ondernemingsraad of organiseer het bedrijfsuitje
In de Ondernemingsraad krijg je te maken met veel verschillende standpunten die je samen moet brengen. Dit is dan ook de ideale plek om bestuurlijke ervaring op te doen. Ook bij het organiseren van het bedrijfsuitje, kan je leren budgetteren, plannen en organiseren. Als je een functie ambieert in dit werkveld dan heb je hier veel aan.

Tip 4: Spreek jouw ambitie uit
Spreek jouw ambitie uit tegenover jouw huidige werkgever. Geef aan waar je jezelf ziet over vijf jaar en vraag of er werkzaamheden zijn op dit vlak die je kan oppakken, om te werken aan je CV. Werkgevers kunnen ambitie vaak alleen maar waarderen.

Tip 5: Ontwikkel je zelf door een cursus, training of opleiding
Wat zijn toch die programma's die in veel verschillende functies worden gevraagd maar die je nog niet helemaal beheerst? Een goed idee om je daarin te ontwikkelen. Als je je naast je werk blijft ontwikkelen, toon je jouw toekomstige werkgever dat je wil blijven groeien.

Nog op zoek?
Bekijk hier de vacatures!

Tags: wat staat er goed op je cv, vrijwilligerswerk staat goed op je cv, scholing staat goed op je cv, welke ervaringen staan goed op je cv.

Reageer

Heb je een vraag?

Bekijk onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen.

Heb je hier het antwoord niet kunnen vinden?

Bekijk hier hoe jij het snelst antwoord krijgt op jouw vraag!

Solliciteer via Whatsapp!

Meld je aan voor onze Whatsapp-dienst en solliciteer direct op vacatures in jouw regio. Je kunt ook direct vragen stellen aan één van onze collega’s.

Stuur een app naar +31 6 21 86 37 92 met FINTREX AAN + 'PROVINCIES'. Voorbeeld: FINTREX AAN + Zuid-Holland, Utrecht.

Zet jouw ambitie aan het werk!
Filters
Yource Group Onze website maakt gebruik van cookies voor analytische en marketing doeleinden. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie de privacyverklaring.